Lue meille äitikulta -blogin jouluiset kirja-arvonnat jatkuvat!

Edellisen arvonnan, eli Pikku hiiren joulu -kirjan, voitti nimimerkki saya, jolle olen jo laittanut asiasta sähköpostia. Tällä kertaa arvon WSOY:ltä arvostelukappaleena saamani hauskan joulukirjan, Peppi Pitkätossun joulukuusenriisujaiset

Arvonta alkaa tänään 9.12. ja päättyy torstaina 14.12. Sen jälkeen ehdin vielä postittamaan kirjan jouluksi (kunhan Posti hoitaa oman hommansa), jos voittaja haluaa vaikka kääriä kirjan pakettiin. Osallistua voit kommentoimalla tätä postausta ja kertomalla mikä Astrid Lindgrenin hahmoista on oma lempparisi.

Peppi Pitkätossun joulukuusenriisujaiset -kirjassa Peppi kutsuu kaikki kaupungin lapset joulukuusenriisujaisiin Huvikumpuun. Peppi on järjestänyt lapsille varsinaisen hemmotteluillan herkkuineen ja lahjapaketteineen:

"Kuusen oksille oli ripustettu suurensuuria piparkakku-ukkoja ja isoja kiiltopaperikoreja ja valtavia karamellirinkilöitä ja hienoista hienoimpia joulukuusenkaramelleja ja ympäri kuusen kiersivät lippunauhat.

Ja mikä tärkeintä: kuusessa oli valtavasti paketteja!"

Mukaan pääsee myös kaupunkiin äskettäin muuttanut Eino-poika, jonka Peppi huomaa seuraavan lasten ilakointia kaihoisasti kauempaa. Peppi löytää puutarhastaan myös hylätyn koiran, jonka ottaa saman tien luokseen asumaan. Sen sijaan naapuruston lapsia inhoava rouva Hienosto ei joulukuusenriisujaisiin pääse, vaikka Pepin leipomat kermakakut huomattuaan rouva yrittääkin päästä juhliin mukaan. Peppi tuumaa rouva Hienostolle, että "isojen ihmisten ei näet ole terveellistä syödä kakkua ja karamelleja", vaan pelkästään "keitettyä koljaa ja porkkanamuhennosta. Ja kenties hiukan kapakalavanukasta syntymäpäivän kunniaksi".

Lapsia puolustava, ilkikurinen mutta oikeudenmukainen Peppi Pitkätossu on kyllä yksi kaikkien aikojen lempihahmoistani Astrid Lindgrenin saduissa (ja lastenkirjoissa ylipäätään). Peppi on esiintynyt blogissa aikaisemmin tässä Viikon kirja -postauksessa. Siinä mainittua esikoisen lempitarinaa, Peppi käy ostoksilla, luimme viimeksi eilisiltana.

***

KirjaPeppi Pitkätossun joulukuusenriisujaiset

Teksti: Astrid Lindgren 

Suomennos: Kristiina Rikman

Kuvitus: Ingrid Vang Nyman

Kustantaja: WSOY 2012 (saatu arvostelukappaleena)

Onnea arvontaan!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat