Meillä on ollut aikamoista haipakkaa koko viikonloppu, mutta nyt on aikaa hetkeksi istahtaa läppärin ääreen naputtelemaan. Viime sunnuntaina käynnistyneeseen Monnimaisen hykerryttävään kirja-arvontaan osallistui ilahduttava määrä Pekka Töpöhäntä -faneja, ja esikoisen toimiessa onnettarena (kuopuksen ensin sekoitettua nimilaput perusteellisesti) voittajaksi valikoitui Facebookin puolella arvontaan osallistunut Kirsi! 

Onnea voittajalle! :)

Osa lukijoista tietääkin, että olen kirjoittanut pitkään Kahvia, kiitos! -blogia, ja sielläkin usein tullut esitelleeksi lastenkirjoja. Ajattelinkin nyt pyydystää vanhasta blogistani ne lastenkirjallisuutta käsittelevät postaukset, jos niiden joukosta löytyisi teitä kiinnostavia kirjoja.

Unettava kanisatu

Tammikuussa 2016 testasimme ruotsalaisen käyttäytymistieteilijä Carl-Johan Forssén-Ehrlinin meditatiivista satua. Olimme huomaavinamme, että Kani joka tahtoi nukahtaa -kirjan lukeminen kyllä hieman nopeutti lasten nukahtamista ja myös teki öistä rauhallisempia, mutta silti emme loppujen lopuksi jaksaneet kirjaa kovinkaan monena iltana lukea. Nykyään otan tämän sadun esille vain poikkeustapauksessa, koska sen lukeminen on niiiiiiiin tylsää. Forssén-Ehrlin on muuten kirjoittanut toisenkin nukutussadun, nimeltään vähän yllätyksettömästi Norsu joka tahtoi nukahtaa. Siinä on ilmeisesti tismalleen samanlainen idea kuin tuossa ensimmäisessäkin kirjassa, ainoana erona se, että jälkimmäisessä kirjassa se onkin norsu, joka haluaa nukahtaa.

Kirjajoulut ja joulukirjat

Tänä vuonna aion niin tykittää blogiin joulukirjoja! Olen sivunnut niitä myös Kahvia, kiitos! -blogissa, mutta yllättävän maltillisesti. Meillä on nimittäin lasten joulukirjoja joka lähtöön, ja itse asiassa, kun muutimme tähän nykyiseen kotiimme keväällä 2013, sisustin lisätilan huumassa lastenhuoneeseen ihan kokonaisen joulukirjaosaston (kyllä, kesän kynnyksellä). Joulukirjoista siis ehdottomasti tulossa lisää tekstiä glögisesongin lähestyessä!

Säkevä kirjasyksy, osa 2: Taaperon lempikirjat

Oi niitä aikoja, jolloin kutsuin esikoista blogissa taaperoksi...nyt kuopuskaan ei enää ole taapero! Joka tapauksessa, tässä postauksessa esillä joitakin kirjoja, joita meillä luettiin taaperovaiheessa.

Haisuli vankilassa - parasta ikinä taaperon mielestä 

Esikoisella oli taaperoiässä hauska Haisuli-vaihe, ja kun löysimme kirpparilta luukkukirjan, jossa Haisuli joutui vankilaan, oli meillä kotona ilo ylimmillään! Nyt olemme antaneet tämän kirjan eteenpäin kaveriperheelle, toivottavasti sielläkin availlaan kirjan luukkuja yhtä hartaasti kuin meillä molempien tyttöjen toimesta.

Ihanat, vahvat ja viisaat tytöt

Katsaus Jenni Pääskysaaren Tyttö sinä olet... -kirjaan, joka on mielestäni erittäin tärkeää luettavaa sekä tytöille että tyttöjen vanhemmille. Sittemmin Pääskysaari on kirjoittanut samanlaisen kirjan myös pojille, hurraa!

***

Lopuksi vielä muutama lastenkirjatapahtumavinkki! Turun Kirjamessut, joissa on tänä vuonna lapsille oma alue, pidetään 6. - 8.10. Minulta on jäänyt nämä messut väliin useampana vuonna, mutta nyt olen kyllä menossa! Myöhemmin lokakuussa järjestetään samalla viikolla sekä Helsingin Kirjamessut 26. - 29.10. että Suomen ensimmäiset Lasten Kirjamessut 27. - 29.10. Molemmilla messuilla on paljon lapsille suunnattua ohjelmaa (Lasten Kirjamessujen ohjelma julkaistaan vielä syyskuun aikana) ja tietenkin upea kattaus niitä kirjoista kutkuttavimpia, lastenkirjoja. Jos vain aikataulut sopivat, myös minä saan olla äänessä Lasten Kirjamessuilla, mitä odotan tietenkin tosi innoissani!

Myös marraskuussa on mukavaa tekemistä lastenkirjoista kiinnostuneille. Naantalissa järjestetään Kirjahyrrä-niminen lastenkirjallisuusfestivaali 9. - 11.11. Todella mielenkiintoiselta kuulostavalla tapahtumalla on käynnissä myös joukkorahoituskampanja, jossa kerätään rahaa Hyrräpöllön marraskuu -kirjaprojektiin. Hyrräpöllön marraskuusta on tarkoitus tulla kirja, jonka sisällöstä pääsevät lapset itse päättämään.

Ps. Tämän postauksen kuvan on napannut mieheni vanhaan kunnon paparazzi-tyyliin: en tiennyt olevani kuvattavana. Siinä minä keskittyneesti kirjoittelen blogipostausta, mitäpä muutakaan!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat