Huomisen työpäivän kun vielä jaksaa rutistaa, niin sitten saa rauhoittua joulunviettoon. Olemme muutaman vuoden tauon jälkeen aaton meillä, ja olen siitä tosi innoissani! Siskoni perheineen tulee meille, samoin vanhempani sekä anoppi. Luvassa on riisipuuroa, kahvia ja jouluisia herkkuja, tietenkin jouluruokaa ja myös joulupukki, vaikka tuota jälkimmäistä ei alkuperäisen suunnitelman mukaan pitänyt edes tulla. Mutta emme sitten pystyneetkään olemaan ilman, sillä sekä omat lapseni että siskon lapset uskovat vielä joulupukkiin, ja tuohan se joulupukki itsellekin aina jouluiloa. 

Tänä vuonna en pidä yhtään ylimääräistä vapaata, mutta onneksi joulupäivä ja tapaninpäivä tekevät jouluviikonlopusta pitkän. Emme aio poistua kotoamme kuin korkeintaan lumileikkeihin (tai täällä Turussa todennäköisesti loskaleikkeihin). Aion lukea itsekseni (sain juuri noutoilmoituksen varaamastani Paula Hawkinsin Into the Water -kirjasta) ja ääneen (lapsille on paketoitu ennätysmäärä kirjalahjoja). Syön maustekakkua, jota olen leiponut samalla reseptillä kuin oma äitini lapsuudessani. Juon glögiä ja kahvia. Lasin tai kaksi punaviiniä. Aion nauttia ja ottaa rennosti. Tämä joulu on ensimmäinen sitten esikoisen syntymän, jolloin en ole kuolemanväsynyt, joten odotan näitä joulunpyhiä tästäkin syystä tavallista hartaammin. 

Lue meille äitikulta -blogi jää nyt muutaman päivän joulutauolle. Palaan täpisemään kirjapaketeista ja joulutunnelmista alkuviikosta.

Oikein ihanaa ja rauhallista joulua kaikille!

Tässä vielä kooste joulukirjoista, joita blogissa on esitelty. Kuulen mielelläni teidän joulukirjalöydöistänne, eli vinkatkaa ihmeessä kommentteihin kivoista joulusaduista! Toivottavasti teillä on paljon mukavaa jouluista lukemista! :)

Joulutarinat

Joulupukin soiva laulukirja

Joulukertomuksia

Peppi Pitkätossun joulukuusenriisujaiset

Ryhmä HAU - Pennut pelastavat joulun

Pekka Töpöhäntä viettää joulua

Pikku hiiren joulu

Heinähattu, Vilttitossu ja jouluvintiö

Kuvat: S. Aaltonen

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat