Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Tykkään sellaisista kirjoista, joissa satuhahmo irrotetaan perinteisestä miljööstään. (Esimerkiksi kirjassa Nukkumatin vastaisku tavataan somettava Nukkumatti, joka yrittää vahvistaa henkilöbrändiään.) Elisabet Ahon Joulupukkia jännittää -kirjassa pukki lähtee pitkästä aikaa oikein pääkaupunkiseudulle asti lahjoja jakamaan. Yleensä Joulupukki turvautuu apujoulupukkeihin, mutta tällä kertaa hän on jännittämisestään huolimatta päättänyt lähteä ihan itse matkaan.

Joulupukin mahassa muljahti. Hiki valui punaisen, karvareunaisen hatun alta ja poskia kuumotti.

Joulupukin luottoapuri Tommi-tonttu on aikatauluttanut Joulupukille työntäyteisen aaton. Pukki tapaa monta erilaista perhettä ja vierailee myös lastenkodissa. Kerta kerralta pukin jännitys pienenee, ja kun aatto on pulkassa, paluulennolle astelee tyytyväinen ja itsevarmempi Joulupukki.

Hermoileva ja murehtiva Joulupukki piristi aikuista lukijaa symppiksellä olemuksellaan, mutta lasten suhtautuminen oli aika vaisua. Vähän yllättäen kirjan kansikuva, joka ei ollut ollenkaan omaan makuuni, viehätti lapsia niin, että kumpikin nappasi kannesta kuvan omilla kameroillaan. 

***

KirjaJoulupukkia jännittää

Teksti: Elisabet Aho

Kansi: Tanja Mitchell

Kustantaja: Kustannus-Mäkelä Oy 2018

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat