Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Oi sitä onnen hetkeä, kun sain käsiini painotuoreen Hiiri mittaa maailmaa -runokirjan. Kyseessä on iki-ihanan Hannele Huovin kokoelmateos, johon on kerätty luovuutta ja iloa tulvillaan olevia runoja ja loruja peräti neljältä vuosikymmeneltä. 

Huovi täyttää 70 vuotta 19.3., minkä vuoksi hänen ystävänsä ja yhteistyökumppaninsa Soili Perkiö järjesti maaliskuun alun kirjajulkkareiden yhteyteen hauskan flash mobin. Tarkoituksena oli yllättää Hannele tämän tuotannosta tehdyillä lauluilla. Tarina ei kerro, onnistuiko Soilin suunnitelma, toivottavasti!

Hannele Huovi on saanut uransa aikana huikaisevan määrän palkintoja, muun muassa Arvid Lydecken -, Topelius-, Eino Leino - ja Tirlittan-palkinnot. Hänet on palkittu myös Anni Swan - ja Pro Finlandia -mitaleilla. Erilaisia palkintoehdokkuuksiakin on aivan käsittämätön määrä, ja Huovi on saanut myös Emma-palkinnon vuoden lastenlevyksi valitusta Muumiperheen lauluretkestä.

Hiiri mittaa maailmaa -juhlajulkaisuun on koottu 200 runoa ja lorua eri aihepiireistä ja lähes kolmestakymmenestä Huovin teoksesta, joten kyseessä on erittäin monipuolinen kokoelma. Tämä kirja olisi nappivalinta ensilahjaksi vauvaperheeseen tai oikeastaan miksi tahansa lahjaksi lapsiperheeseen! Runoja ja loruja kannattaa lukea ääneen vauvoille, taaperoille, leikki-ikäisille ja koululaisille, sillä runous jos mikä rikastuttaa kieltä ja ilahduttaa mieltä.

Lopuksi on vielä todettava, että Elina Warstan kirjaan tekemä kuvitus on niin taidokasta ja mielikuvitusta ruokkivaa, että huokailin ihastuksesta kirjan alusta loppuun. Ei mikään ihme, että Warstan töitä on palkittu usein Vuoden kaunein kirja -kilpailuissa.

Ihana, ihana kirja!

***

Kirja: Hiiri mittaa maailmaa - Valitut lastenrunot 1979-2019

Runot: Hannele Huovi

Kuvitus: Elina Warsta

Kustantaja: Tammi 2019

Lue myös:

Viikon kirja: Muumiperheen lauluretki

Lastenhuoneen runokirjojen top 3

Loruista piristystä kaamokseen: Hui hai hajamieli! ja Määt ja Muut

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram