Pihoo! (Kuopuksen usein käyttämä huudahdus, opittu Nipsulta.) Mieheni minulle rakkaudella hauduttama inkivääri-sitruuna-hunajajuoma, jota flunssashotiksikin kutsutaan, näyttää ainakin toistaiseksi pelastaneen minut orastavan flunssan kynsistä. Ja se on hyvä se, sillä loppuviikoksi on tarjossa peräti kaksi Helsingin visiittiä.

Huomenna piipahdan isäni kanssa Helsingin Kirjamessuilla. Kirjamessujen ohjelmatarjonta on todellinen lukutoukan unelma lukupiireineen, bloggaajien jakamine kirjavinkkeineen, Haluatko kirjailijoiksi -tuokioineen ja kirjanrakastajien bileineen. (Miten mahtava idea järjestää avajaispäivän päätteeksi illanistujaiset, joihin voivat osallistua niin kirjailijat, kirja-alan asiantuntijat kuin lukijatkin! Ja entäpä sitten bileiden musiikista vastaava bändi - soittamassa muun muassa Mauri Kunnas ja Kjell Westö! Niin hienoa.)

Lastenkirjallisuuden ystäville loppuviikko on erityisen herkullinen. Samaan aikaan Helsingin Kirjamessujen kanssa järjestetään nimittäin Suomen ensimmäiset Lasten Kirjamessut. Perjantaista sunnuntaihin eli 27. - 29.10. Finlandia-talo täyttyy lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Tapahtumat on jaettu kolmeen tilaan: Satuhuoneeseen, Raikastamon lavaan ja Päälavaan. Tarkempiin ohjelmatietoihin pääset klikkaamalla tilan nimeä. Lasten Kirjamessuilla on ohjelmaa sekä lapsille että aikuisille, ja varsinkin perjantai on erityisen perhepainotteinen päivä. 

Mutta tiedättekö mitä tapahtuu sunnuntaina? Jotain taatusti ennennäkemätöntä, nimittäin allekirjoittanut vetää äitien ja isien paneelikeskustelua aiheesta Mitä meillä luetaan? Olen samaan aikaan sekä aivan kauhuissani että erittäin innostunut asiasta. Kauhuissani lähinnä sen takia, että minulla ei ole aikaisempaa kokemusta tällaisesta tilanteesta ja innoissani siitä syystä, että onhan tämä nyt aivan mahtavaa! Saada osallistua virallisessa roolissa ensimmäisiin Lasten Kirjamessuihin! 

Jos siis haluatte nähdä, miten a) unohdan mitä olen tekemässä b) alan vahingossa haastatella itseäni c) joku muu, mikä, niin tulkaa ihmeessä Lasten Kirjamessujen Päälavalle sunnuntaina klo 11! Minä olen se täriseväinen olento mikrofonin kanssa.

Niin ja kannattaa siellä Lasten Kirjamessuilla muutenkin käydä. Ja Helsingin Kirjamessuilla myös. Ja ylipäätään messuilla. Sitten voi messuta messuista. 

Mukavaa messuviikkoa!

Ps. Seuraamalla Lue meille äitikulta -blogia Instagramissa (@luemeilleaitikulta) ja Facebookissa (@tiialukee), pysyt perillä messumeiningistä ja muusta kivasta lastenkirjoihin liittyvästä. :) 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat