Tämä viikko on ollut kirjaihmisen mieleen. 

Maanantaina kerrottiin Finlandia-äänestyksen voittajat. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden kategoriassa voiton vei ylivoimaisesti Mauri Kunnaksen Koiramäen Suomen historia. (Voitto ilahdutti erityisesti miestäni, perheemme innokkainta Kunnas-fania.)

Keskiviikkona kauniissa Kansallisteatterissa keskellä Helsinkiä järjestettiin upea Finlandia-juhla. Meille lähettiläille oli varattu oma aitio, josta olikin mahtava katsella lavalle ja kuunnella Seela Sellan tulkitsemia otteita ehdokaskirjoista. Sekä valitsijoiden että voittajien puheet olivat loistavia, ja erityisesti mieleen jäi kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittaneen Juha Hurmeen puhe ruotsin kielen puolesta. (Mitä tulee Sampo Terhon pipoon, olen samaa mieltä Hurmeen kanssa - paria kokoa isompi myssy voisi tulla kulttuuriministerille tarpeeseen.)

Lue lisää Finlandia-ehdokkaista ja -voittajista esimerkiksi Kirjat kertovat -blogista, jonka kirjoittaja on myös yksi Finlandia-lähettiläistä. Suomen Kirjasäätiön hallituksen puheenjohtajan, Minna Castrénin, puheeseen voi tutustua täällä.

Tässä vielä kaikki voittajat, jos jostain omituisesta syystä ne olisivat jääneet sinulta kuulematta:

TIETOKIRJALLISUUS: 

Riitta Kylänpää: Pentti Linkola - Ihminen ja legenda (Siltala)

LASTEN- JA NUORTENKIRJALLISUUS:

Sanna ManderNyckelknipan / Avain hukassa (Schildts & Söderströms / S&S)

KAUNOKIRJALLISUUS:

Juha HurmeNiemi (Teos)

Tässä linkki Anna Puun hauskaan puheeseen, jossa hän perusteli, miksi valitsi nimenomaan Sanna Manderin voittajaksi. Itse olin hyvin ilahtunut Avain hukassa -kirjan voitosta, ja esikoinenkin oli todennut kotona isälleen (he seurasivat suoraa lähetystä netistä), että oikea kirja vei voiton.

***

Finlandia-juhlat on nyt juhlittu, mutta onneksi koko viikonloppu on täynnä lastenkirjallisuutta, ainakin täällä Turussa. Turun pääkirjaston lastenosastolla, Saagassa, vietetään tänään lauantaina joulutapahtumaa. Kymmeneltä aloitetaan joulukorttiaskarteluilla ja kahdelta nähdään Olipa kerran tonttu - osallistava teatteriesitys, jonka toteuttaa Tiina Puranen. Olen menossa tänään muutamaksi tunniksi töihin kuittaamaan Finlandia-tilaisuuksiin osallistumisesta tulleita rästejä, mutta kahdelta kiirehdin lasten kanssa Saagaan joulutunnelmoimaan. Kotimatkalla aiomme myös ihastella jouluisia näyteikkunoita. Toivottavasti ei sada vettä! (Tänään on muuten paljon muutakin jouluista ohjelmaa lapsille Turun keskustassa, esimerkiksi kasvomaalauksia, poniratsastusta ja piparkakkujen koristelua.) 

***

Huomenna olen menossa Kiva perhekahvila Vaahterapuuhun lukemaan jouluisia satuja. Pidän kaksi satutuokiota, ensimmäisen klo 10.30 ja toisen klo 12.15. Vielä kun osaisin päättää, mitä luen! Mieluisia joulukirjavaihtoehtoja on niin paljon. No onhan tässä vielä aikaa... hiukan. Tuon kahvilaan myös näytille joulukirjoja, joihin voi paikan päällä tutustua.

Jouluisten satujen lisäksi Vaahterapuussa on ainakin askartelua ja joulun satumainen musiikkituokio. Kannattaa tulla mukaan! Vaahterapuun perhekahvila sijaitsee kulttuurikeskus Almassa, Yliopistonkadulla. Tapahtuma on muuten maksuton, mutta tilavuokran kattamiseksi tarjolla on kahvia/teetä/glögiä ja pipareita 2 euron hintaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat