Mukavaa uutta viikkoa kaikille! Finlandia-ehdokkaiden esittely jatkuu, ja tänään vuorossa on Ninka Reitun kirjoittama ja kuvittama Sinä olet superrakas. Ninka Reitun lempeässä kirjassa kerrotaan kahden supersankarin vanhempi-lapsi-suhteesta. Minä-kertoja on pikkuinen lapsi, joka läpi tarinan varmistelee, että Ison rakkaus pysyy. 

Minä kuvailee, kuinka rakastettuna olemisesta tulee hänelle hyvä ja lämpöinen olo. Rakkaus saa olon tuntumaan rohkealta ja turvalliselta. Välillä kertojaa harmittaa, esimerkiksi se kun Iso on täysin keskittynyt kännykkäänsä. Minä myös sanoo ääneen lasten yleisiä huolenaiheita, kuten:

"Silloin kun minä olen tuhma, sinä et ainakaan rakasta minua."

Mutta Iso selittää, että vaikka pieni kiukutteleekin, ei se vie rakkautta pois. 

Minä myös haluaa tietää, loppuuko Ison rakkaus sitten, kun hän ei ole enää pieni. 

"Minun rakkauteni sinuun säilyy aina", Iso vakuuttaa. 

Ninka Reitun kirja sopii erityisesti taaperoille ja leikki-ikäisille. Lukiessaan aikuinen voi myös kysellä lapselta, että tuntuuko tästä joskus samalta kuin kirjan supersankarilapsesta. Itse olen huomannut, että dramaattisuuteen ja tunnekuohuihin taipuvainen viisivuotiaamme ainakin kaipaa ajoittain muistutusta ("tavallisten hellittelyjen" lisäksi) siitä, että äiti ja iskä rakastavat häntä juuri sellaisena kuin hän on, myös silloin, kun hänen silmänsä salamoivat ja sormenpäätkin leimuavat kiukusta.

Kirja: Sinä olet superrakas

Teksti ja kuvitus: Ninka Reittu

Kustantaja: Otava 2017

Ps. Omaa Finlandia-ehdokassuosikkia saa äänestää 26.11. klo 23.59 asti tässä osoitteessa. Kannattaa äänestää, sillä samalla voi osallistua arvontaan, jossa voi voittaa 500 euron lahjakortin mihin tahansa kirjakauppaan!

Finlandia-ehdokkaista aiemmin esitelty:

Pehmolelutyttö

Avain hukassa

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat