Ylihuomenna saamme tietää tämän vuoden Finlandia-voittajat!

Enää ei tarvitse kauan odotella, minkä kirjan Matti Rönkä, Elisabeth Rehn ja Anna Puu omissa kategorioissaan julistavat voittajaksi. Jännittävää!

Tänään meille paljastettiin jo yleisöäänestyksen voittajat. Tietokirjallisuuden saralla lukijoiden suosikki oli Hanna Nikkasen ja työryhmän Hyvän sään aikana – Mitä Suomi tekee, kun ilmasto muuttaa kaiken -teos, jonka on kustantanut Into. Kaunokirjallinen yleisösuosikki oli Juha Hurmeen Niemi, jonka on kustantanut Teos. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaista ylivoimainen suosikki oli Mauri Kunnaksen Koiramäen Suomen historia, joka on samalla viimeinen ehdokaskirja, jonka esittelen blogissani. Kunnaksen kirjoja kustantaa Otava.

Koiramäen Suomen historia esittelee menneisyyttä 1500-luvulta 1800-luvulle. Täytyy myöntää, että itseltäni tuo pätkä historiaa ei ole enää niin kehuttavasti hallussa, joten tätä kirjaa lukee ihan yleissivistyksenkin ilosta. Mauri Kunnaksen yksityiskohtaiset piirustukset sukutauluineen ja aikajanoineen alkavat melkein hengästyttää: millainen urakka kirjan luomisessa on mahtanut olla! 

Koiramäen Suomen historia esittelee tärkeitä historiallisia ajanjaksoja, käänteitä, ilmiöitä ja henkilöitä tuttuun maurikunnasmaiseen tyyliin. On Agricolaa ja Aadolfia, nuijasotaa ja noitavainoja, Viaporia ja Vänrikki Stoolin tarinoita. Ja koska kyseessä on tosiaan Koiramäen Suomen historia, on oikeat tapahtumat vielä nidottu osaksi Koiramäen sukutarinaa. Koiramäen Suomen historia on niin vakuuttava ja mukaansatempaava teos, etten yhtään ihmettele kirjan

Nyt on kaikki lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat esitelty! Näitä kuutta ainutlaatuista, ajatuksia herättävää ja ehdokkuutensa todellakin ansainnutta kirjaa on ollut ilo ja kunnia lukea. Odotan jo kovasti keskiviikon palkintojenjakojuhlaa, siitä tulee varmasti ikimuistoinen tilaisuus!

Alla vielä muut aiemmin esitellyt Finlandia-ehdokkaat.

Zoo! Viraalit nerot

Kahden maan Ebba

Sinä olet superrakas

Pehmolelutyttö

Avain hukassa

Ps. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden toinen Finlandia-lähettiläs, Mari Saavalainen, on myös esitellyt kaikki Finlandia-ehdokkaat Kirjakko ruispellossa -blogissaan.

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Hae blogista

Blogiarkisto

2018
2017

Kategoriat