Kirjoitukset avainsanalla Sanoma

Tykätäänkö teillä Sofia ensimmäisestä? Tuo avulias ja neuvokas Disney-hahmo on ollut meillä suosiossa aina siitä lähtien, kun esikoinen taaperoisena tutustui Sofiaan Netflixissä. Erityisesti sarjan jännemmät jaksot ovat meillä tykättyjä. Olikin siis melkoisen riemuisa hetki, kun esikoinen bongasi kirjaston poistotorilta Sofia ensimmäinen – kelluva palatsi -kirjan viidelläkymmenellä sentillä. Samaisella nimellä kulkeva jakso on nimittäin ollut lasten ehdoton lemppari koko sarjassa, ja välillä heitä harmittaa, kun Netflix ei ole meillä tällä hetkellä tilauksessa, eikä Sofia ensimmäinen katsottavissa.

Catherine Hapkan kirjoittamassa ja Grace Leen kuvittamassa tarinassa Sofia viettää perheensä kanssa kesälomaa kuninkaallisella laivalla. Hän huomaa verkkoon takertuneen ja pyrstönsä loukanneen merenneidon, Oonan. Taika-amulettinsa avulla Sofia muuntautuu itsekin merenneidoksi ja saattaa prinsessa Oonan tämän merenalaiseen kotiin. Oonan äiti, kuningatar Emmaliina, huolestuu nähdessään Sofian perheen laivan, sillä hän ei luota ihmisiin. Hän uhkaa nostattaa myrskyn ja karkottaa laivan tiehensä. Sofian pyynnöstä Emmaliina suostuu odottamaan, että kuningasperhe siirtyy itse kauemmas. Kauhukseen Sofia kuitenkin huomaa, että merihirviöksi itsensä taikonut velho Henrik ajaa Oonaa takaa, sillä Oonalla on taikakampa, jonka velho haluaa itselleen. Sofian neuvokkuuden ja rohkeuden avulla Oona saadaan pelastettua, ja kuningatar Emmaliinakin huomaa, ettei Sofian perhe ole vaarallinen.

Olen lukenut tämän tarinan ääneen mooooooooonta kertaa. Jo ennen kuin löysimme kirjan poistotorilta, olimme pariin kertaan lainanneet sen kirjastosta. Kuopus on Sofian merenalaisesta seikkailusta täysin hurmaantunut, mutta onneksi esikoinenkin lukee nykyään pikkusiskolleen ääneen, eikä sen tarvitse joka kerta olla minä, joka näitä lempikertomuksia lukee uudelleen ja uudelleen. (Miehenikin kyllä lukisi lapsille, mutta jostain syystä he haluavat minun aina lukevan.) 

Kysyin kuopukselta, että mikä tässä kirjassa on parasta. "Se merihirviö!", tuli kuin tykin suusta. "Ai senkö takia, että se on niin jännittävä?" varmistin. "Ei! Vaan sen takia, että se on niin HAUSKA!"

KirjaSofia ensimmäinen – kelluva palatsi

Teksti: Catherine Hapka

Suomennos: Satu Heimonen

Kuvitus: Grace Lee

Kustantaja: Sanoma 2014

Lue myös:

Suosikkiohjelmien oheistuotteet (eli lastenhuone täynnä krääsää)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram