Kirjoitukset avainsanalla Frauke Weldin

Kirja saatu arvioitavaksi Lasten Keskukselta.

KirjaHerra Jänis ja rouva Karhu riidoissa

Teksti: Christa Kempter (suomennos: Rauna Sirola)

Kuvitus: Frauke Weldin

Kustantaja: Lasten Keskus 2018

Lue meille äitikulta -blogin ystävyysviikko jatkuu! Viikon kirjassa käsiteltiin kiusaamista ja eilen oli tarjolla lastenkirjojen mukavia ystävyyshetkiä. Tänään aiheena on riitely ystävän kanssa

Christa Kempterin kirjoittama ja Frauke Weldinin kuvittama kirja kertoo herra Jäniksestä ja tämän vuokralaisesta, rouva Karhusta, joille tulee riitaa siitä, miten siistinä koti kuuluisi pitää.

Herra Jänis haluaisi, että talo olisi aina tip top, mutta rouva Karhu on suurpiirteisempi. Eräänä aamuna siivotessaan herra Jänis liukastuu rouva Karhun tiputtelemiin keksinmurusiin ja kaiken kukkuraksi astuu epähuomiossa rouva Karhun lattialle jättämään hunajapurkkiin. Tilanteesta syntyy suukopua, minkä seurauksena rouva Karhu päättää muuttaa pois herra Jäniksen luota:

Se pakkaa reppuun pehmotyynyn ja keksejä, ja nappaa hunajapurnukan kainaloonsa.

"Hyvästi, sinä iankaikkinen äkäpussi!" se huudahtaa. "Saat etsiä uuden vuokralaisen!"

Ensin herra Jänis on tyytyväinen saadessaan vihdoin omaa rauhaa. Sitten se alkaa kuitenkin tuntea olonsa yksinäiseksi. Herra Jänis lähtee etsimään rouva Karhua iltahämärässä, ja pimeä metsä saa sen sydämen pamppailemaan:

"Metsässä risahtelee ja rapisee, tuuli suhisee kuusen oksistossa. Herra Jänis nostaa korvansa pystyyn ja kuuntelee herkeämättä. 

"Rouva Karhuuuu! Tule takaisin! Ei haittaa vaikka murustelet ja sotket!" se huhuilee yhä uudestaan ja uudestaan.

Mutta ketään ei näy, ei kuulu."

Murheen murtamana herra Jänis laahustaa takaisin kotiin, mutta pysähtyy kuullessaan tuttua ääntä pihavajasta. Rouva Karhu kuorsaa täyttä päätä vajassa! Herra Jänis pyytää rouva Karhua tulemaan sisälle lämpimään, mutta kestää hetken ennen kuin rouva Karhu suostuu palaamaan. Sisällä rouva Karhua odottaa hauska yllätys: herra Jänis on ripotellut keksinmuruja ympäriinsä, jotta rouva Karhu tuntisi olonsa kotoisaksi tullessaan takaisin.

Itselleni tämä kinasteleva mutta toisistaan kuitenkin kovasti välittävä kaksikko oli uusi tuttavuus, mutta ensimmäinen herra Jäniksestä ja rouva Karhusta kertova kirja ilmestyi jo vuonna 2009. Viisivuotiaaseeni kirja ei tehnyt järin suurta vaikutusta, mutta kuvakirjoista pitävä kuopus oli myötämielisempi. Tarina on herttainen ja hyvin perinteinen: erilaisuus saa aikaan riidan, josta seuraa se, että molemmat osapuolet ymmärtävät erilaisuuden olevankin rikkaus. 

Lisää ystävyysaiheisia kirjaesittelyjä tulossa myöhemmin tällä viikolla! :)

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat