Kirjoitukset avainsanalla Sami Kaarla

KirjaMuumiperheen lauluretki

Teksti: Hannele Huovi

Kuvitus: Riina ja Sami Kaarla

Säveltänyt: Soili Perkiö

Kustantaja: Tammi 2014

Jännitys: 2/5 "Pimeässä puutarhassa ihan pihan perällä, myttyrässä, kerällä on pienen pieni mörkö." (laulusta Myttyrä mörkö)

Kikatus: 2/5 "...ystävykset mukavasti kakkuvatiin köllähtää. Mitäti ruokanati? kyselee Tiuhti. Mitäti ruokanati? kyselee Viuhti." (laulusta Tiuhti ja Viuhti vikkelästi)

Liikutuksen kyyneleet: 4/5 "Hii-o-hoo! Tattaraa! Nipsu osaa ja uskaltaa! (laulusta Nipsun rohkeuslaulu)

***

Tämän viikon kirja on kokoelma toinen toistaan valloittavampia lauluja. Muumiperheen lauluretken mukana tuleva CD on valittu vuoden 2014 lastenlevyksi, enkä yhtään ihmettele, sillä Soili Perkiön tekemät sävellykset Hannele Huovin runoihin miellyttävät kovasti sekä isoja että pieniä kuuntelijoita.

Levyllä on mukana moneen eri hetkeen ja tunnetilaan sopivaa kappaletta. Omien lasteni suosikeissa Pieni iloinen tie vie kohti aurinkoisia seikkailuita, Muumimamman laukku piristää (ja itseänikin jotenkin lohduttaa ajatella, että jonkun laukussa on aina kuivia sukkia ja karamellipussi), Myttyrä mörkö jännittää niin, ettei sitä aina uskalleta kuunnella, mutta silti mörkö kiehtoo ja saa lapset miettimään, että he ainakin olisivat mörön kavereita, ja Nipsun rohkeuslaulu on koko perheen suosikki, joka meillä usein huipentuu riehakkaaseen keppihevoslaukkaan. 

Muumiperheen lauluretki on mukavien hetkien laulukirja ja myös todella viehättävästi kuvitettu teos, jota on kiva selailla musiikkia kuunnellessa. Kirjan ensimmäinen aukeama on muuten samalla sekä sisällysluettelo että noppapeli, hauska yksityiskohta, joka meni meiltä ensi alkuun aivan ohi! 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat