Kirjoitukset avainsanalla Tuutikki Tolonen

Kirjat saatu arvioitavaksi blogia varten.

Lukupalat on WSOY:n helppolukuinen sarja esi- ja alakoululaisille. Meillä on tykätty erityisesti Henna Helmen kirjoittamista ja Reetta Niemensivun kuvittamista Bella-kirjoista, joita on ilmestynyt jo kolme:

Bella saa pentujaBellan pentupoppoo (esitelty täällä) ja Bellan pennut muuttavat.

Tuota Bellan pentupoppoota meillä luettiin yhdessä vaiheessa ihan koko ajan, alkoi jo vähän kyllästyttää. Lapset myös kuuntelivat sitä alkuvuodesta Espanjan reissumme ajan Lasten Omasta Satukirjastosta monen monta kertaa. Kirjat kertovat esikouluikäisestä Juliasta, tämän vuotta vanhemmasta ystävästä, Annista, ja Julian Bella-koirasta pentuineen. Uusimmassa osassa on tullut aika etsiä pennuille uudet kodit, minkä Julia tavallaan ymmärtää ja sitten taas ei... mutta onneksi kirjan lopussa odottaa iloinen yllätys!

Bellan pennuista kertovat kirjat kuuluvat Lukupalat-sarjan Mukavan makeaa! -kategoriaan. Huvittavan hyvää! -kategoriaa edustaa Tuutikki Tolosen kirjoittama ja Christel Rönnsin kuvittama vauhdikas ja hauska sarja Auttamistoimisto Lunasta, josta on vastikään ilmestynyt toinen osa Auttamistoimisto Luna ullakolla

Auttamistoimisto Luna on Annikin, Yasminin ja Miron pyörittämä ryhmä, joka auttaa kaikkia avun tarpeessa olevia. Ryhmä on nimetty Yasminin Luna-hamsterin mukaan. Auttamistoimisto Luna ullakolla -kirjassa huoltomies Heikkinen pyytää lapsilta apua itsekseen avautuvan ullakon ikkunan takia. Kun lapset kiipeävät ullakolle, he huomaavat, että ikkuna ei todellakaan avaudu itsekseen. Seuraa eriskummallinen ajojahti, josta lapset kuitenkin selviytyvät kunnialla. Odotettua vaikeammasta tehtävästä Auttamistoimisto Luna kuittaa palkkioksi kupilliset kuumaa kaakaota ja porkkanan Lunalle.

Lukupalat on todella mainio ja viihdyttävä kirjasarja pienille lukijoille. Suosittelen lämpimästi tutustumaan sarjan kirjoihin! Tarinat ovat kiinnostavia, kerronta napakkaa ja kirjojen kuvituskin on kertakaikkisen onnistunut. Lukupalat-sarjaa kirjoittaa ja kuvittaa joukko kotimaisen lastenkirjallisuuden kärkinimiä, ja lopputulos on erittäin laadukas. 

Helppolukuisista kirjoista myös näissä postauksissa:

Lätkäkuumetta? Lapsille ja nuorille suunnatut jääkiekkokirjat auttavat! 

Lukupalat-uutuus: 2A:n kamut ja Nuttura-Hulda

Onnenkepparit – Merja ja Marvi Jalon uutuussarja alakoululaisille

Viikon kirja: Kaiken Kadottajan arvoitus

Lukupalat – helppoa luettavaa alakoululaisille 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat