Kirjoitukset avainsanalla Marcus ja Martinus

Kirja saatu arvioitavaksi blogia varten.

Sitä tuntee itsensä aika vanhaksi siinä vaiheessa, kun sukulaistyttö, joka syntyi suurin piirtein toissapäivänä, huokailee ihastuneena: Marcus on niin söpö! Mä voisin tuijottaa sen kuvaa monta tuntia!

Itse mietit vain, että Marcus kuka? Joku koulukaveriko?

Kunnes sinulle selviää, että Marcus on norjalainen teini-ikäinen laulaja, joka yhdessä kaksosveljensä Martinuksen kanssa on valloittanut satojen tuhansien lasten sydämet erityisesti Pohjoismaissa. 

Koska haluan olla cool täti ja tietää kaiken sukulaistyttöni sydämen valloittaneista laulajista, pyysin arvostelukappaletta kirjasta Marcus & Martinus - Koko tarina. Siinä on kovien kansien välissä todellakin koko tarina kaksosten elämästä. Kirja alkaa perinteisillä faktasivuilla, joista selviää diskografian ja sosiaalisen median kanavien lisäksi monta tärkeää tiedonmurusta kaksosista: heidän lempinimensä ovat Mac ja Tinus, lempiherkuikseen he sanovat irtokarkit ja kirjan ilmestyessä molempien parisuhdetilanne oli sinkku. (Entäs sitten laulajien unelmatytöt? Martinuksella mukava ja söpö ja Marcuksella sinä.)

Se mistä pidin erityisesti tässä faneille suunnatussa kirjassa on se, että Marcuksen ja Martinuksen tie supersuosituiksi teinitähdiksi avataan oikeastikin tosi perusteellisesti. En ole mikään julkkiksista kertovien kirjojen asiantuntija, mutta voisi kuvitella, että tämäntyyppisiä kirjoja kyhätään myös paljon köykäisemmälläkin sisällöllä rahankiilto silmissä. Marcus & Martinus - Koko tarina vaikuttaa kuitenkin yhtä vilpittömältä kuin miltä kaksoset näyttävät kaikissa valokuvissaan. Ja niitä kuvia on tässä kirjassa paaaaaljon - vauvavuodesta tähän päivään, kotoa, keikoilta, reissuista ja fanitapaamisista. 

Löysinkö kirjasta vastauksen otsikon kysymykseen? Todellakin löysin! Ja mitä tulee sukulaistyttöni ensi-ihastuksen kohteisiin, totean vain, että ei huono!

***

KirjaMarcus & Martinus - Koko tarina

Teksti: Kirsti Kristoffersen (toim.)

Suomennos: Extreme Translation Oy

Kustantaja: Readme.fi 2017

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat