Kirjoitukset avainsanalla blogiarvonta

Kaupallinen yhteistyö

Kirjat saatu arvostelukappaleina, arvonnan järjestän itse. 

Ryhmä Hau on ollut jo p i t k ä ä n kuopuksen suosikki. Useista synttäripaketeista ja joululahjoista on vuosien varrella paljastunut pentujen figuureita ja ajoneuvoja, ja näillä lapsi leikkiikin lähes päivittäin. Viisivuotias myös katselisi Ryhmä Hauta telkkarista niin usein kuin mahdollista, mutta koska hän ja ekaluokkalaiseni katsovat piirrettyjä yleensä yhdessä, valinta ei osu pentujen seikkailuihin niin usein kuin viskari toivoisi. 

Onneksi pentupoppoo pelastaa pulaan joutuneita myös kirjoissa! Monilla kirjastoreissuilla kuopus on poiminut mukaansa yhden jos toisenkin Ryhmä Hau -kuvakirjan, mutta tämän blogiarvonnan myötä hän sai ikiomakseen peräti viisi uutta, iloisen vauhdikasta ja värikästä seikkailukirjaa, jotka Otava on julkaissut tänä vuonna monen muun Ryhmä Hau -kirjan lisäksi.

Ja tiedättekö mitä? Arvon tismalleen samanlaisen kirjapaketin myös teidän lukijoiden kesken, joten jos teilläkin fanitetaan näitä rohkeita ja avuliaita pentuja, nyt kannattaa hihkaista asiasta kommenteissa!

Tässä kirjapaketin esittely:

1. Pennut pelastavat pikkukisut 

Jos pormestari Hanttisen kissat ovat kuvioissa, ongelmia on taatusti luvassa. Tässä tarinassa Ryhmä Hau pelastaa ilmavan pörröisiksi muuttuneet kissat yläilmoista.

2. Pennut pelastavat vauvamustekalan

Kastumista inhoava Rekku kerää rohkeutensa ja ansaitsee hengenpelastusmitalin tarinassa, jossa Ryhmä Hau auttaa eksyneen mustekalan takaisin emonsa luo.

3. Pennut pelastavat valtaistuimen

Neloskaudella mukaan ilmestynyt kuninkaallinen koiranpentu Söpöli on nimestään huolimatta aika juonitteleva tapaus. Vallanhimoinen lemmikki yrittää varastaa valtaistuimen itselleen, mutta epäonnistuu pyrkimyksissään Ryhmä Haun puututtua peliin.

4. Joulun sankarit

Tapahtuipa kerran eräänä aattoiltana niin, että raju tuuli ravisteli joulupukin rekeä, jolloin kaikki lahjat sekä taianomainen kultatähti lensivät taivaan tuuliin! Totta kai joulupukkikin turvautuu Ryhmä Haun apuun, ja pennut onnistuvatkin pelastamaan joulun. Huh!

5. 5 minuutin iltasadut

Iltasatuhetkiin räätälöity kokoelmateos Ryhmä Haun huimista seikkailuista on oma lempparini tästä paketista. Kirja sisältää esimerkiksi hauskan Kung-vuh! -kertomuksen, jossa Ryhmä Haun harjoittama kung-vuh ja pormestari Hanttisen kissojen miu-jitsu kohtaavat. Kaikkiaan tarinoita on yhdeksän, ja kuten muutkin Ryhmä Hau -kirjat, nämäkin perustuvat Ryhmä Hau -sarjassa esitettyihin jaksoihin.

Ja nyt arvonnan säännöt:

Arvontaan osallistutaan kommentoimalla tätä postausta. Ei ole väliä, mitä kommentoit, kunhan muistat jättää sähköpostiosoitteesi viestiin. Arvon yhden kirjapaketin, eli voittajalle lähtee peräti viiden Ryhmä Hau -uutuuden setti! Voittaja arvotaan sunnuntaina 20.10. klo 18, siihen asti on siis aikaa osallistua. 

Onnea arvontaan! :)

Kommentit (16)

Tessa
4/16 | 

Meiltä löytyy 2-vuotias Ryhmä Hau-fani, jolle varmasti kelpaisi nämä luettavaksi. :)

Ann1ka_
10/16 | 

Kovin ovat tykättyjä hahmoja myös meidän perheessä! Pari kirjaa sujauttaisin myös joululahjapakettiin :)

Vierailija
11/16 | 

Kuopukseni toivoisi nimipäivälahjaksi kirjaa ja tykkää avoimesti vieläkin Ryhmä Hausta, vaikka on jo kolmasluokkalainen.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjat saatu arvostelukappaleina.

Nopolan siskokset ovat taas ahkeroineet ja julkaisseet iloksemme sekä uuden Risto Räppääjän että Heiniksen. Paula Noronen puolestaan ilahduttaa hullunhauskalla Yökoulu-uutuudella – ja arvatkaa mitä? Arvon nämä kolme uutuutta kirjapakettina Lue meille äitikulta -blogin Instagram-seuraajien kesken!

Alla lyhyet kirjaesittelyt ja osallistumisohjeet arvontaan:

Heinähattu, Vilttitossu ja kana (Sinikka Nopola & Tiina Nopola, kuv. Salla Savolainen, Tammi 2019)

Vain Sinikka ja Tiina Nopola osaavat kirjoittaa kanasta näin hauskasti. Tarinassa Heinähattu lähtee leirille, mikä harmittaa yksin jäävää Vilttitossua. Samaan aikaan naapurissa asuvat Alibullenin neidit ottavat hoiviinsa muiden kanojen vieroksuman Anitan, ja hulvattomien väärinkäsitysten soppa on valmis hämmennettäväksi. Tykkäsimme tästä uusimmasta Heinis-kirjasta todella paljon, eikä vähiten siksi, että Salla Savolainen kuuluu lempikuvittajiimme!

Risto Räppääjä ja ujo Elmeri (Sinikka Nopola & Tiina Nopola, kuv. Christel Rönns, Tammi 2019)

Risto Räppääjät kuuluvat meillä molempien lasten lemppareihin, enkä itsekään pistä pahakseni kirjojen ääneen lukemista. Tällä kertaa Rauha ryhtyy vähän vahingossa reipastamiskampanjan keulahahmoksi ja ottaa hoiviinsa pikkuserkkunsa ujon lapsenlapsen, Elmeri Unto Uolevin. Ristoa Elmerin ilmestyminen harmittaa, mutta Nelli pistää merkille, että Elmeri on harvinaisen fiksu tapaus. Kun lapset päätyvät kisaamaan tietokilpailussa, Elmerin tiedoille tulee tarvetta.

Yökoulu ja vaarallinen operaatio (Paula Noronen, kuv. Kati Närhi, Tammi 2019)

Paula Norosen Yökoulu-sarjan huumori uppoaa esikoiseen kuin zombivauva Raimon pökäle uima-altaaseen. Uimaan menevät oppilaat päätyvät villin zombipökäleen takia viemäriin ja törmäävät siellä sekä pelottavaan jättirottaan että kymmenen vuotta sitten kadonneeseen espoolaiskokkiin. Norosen omalaatuinen huumorintaju tulee hyvin ilmi esimerkiksi viemäristä löytyvän ravintolakokki Ilkka Rönkkösen motosta: "Leipä tippuu lattialle aina joko voipuoli tai pohja ylöspäin. Harvemmin kyljelleen."

Näin osallistut arvontaan:

1. Seuraa Lue meille äitikulta -blogin Instagram-tiliä (@luemeilleaitikulta).

2. Kerro Instagramissa tämän postauksen kuvan kommenteissa, että osallistut arvontaan.

3. Kirjapaketti (joka siis sisältää kaikki kolme yllä esiteltyä kirjaa) arvotaan sunnuntaina 11.8. kaikkien Instagramissa kommentoineiden seuraajien kesken. Osallistumisaikaa on klo 18 asti.

4. Laitan voittajalle viestin ja postitan kirjat viikolla 33.

Onnea arvontaan! :)

 

Kommentit (4)

Tiutsi
1/4 | 

Voi miten kiva arvonta. Mutta suureksi harmiksi en ole Instassa. Voiko mitenkään osallistua täällä blogissa?

Hiisukas
3/4 | 

Hei! Voi kunpa pääsisin myös mukaan arvontaan. En valitettavasti ole myöskään Instagramissa. Meillä olisi innokkaita lukijoita:)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tällä viikolla on vietetty lukuviikkoa, mikä on näkynyt täällä Lue meille äitikulta -blogissakin. Lupasin alkuviikosta arpoa lukuviikon kunniaksi pitkästä aikaa kirjoja, ja tässä ne ovat:

Anna ja Elvis vaippasirkuksessa (esittely täällä

Supermarsu ja roskaavat ryökäleet (esittely täällä).

Molemmat ovat hauskoja tämän kevään uutuuskirjoja, jotka olen saanut kustantajalta arvostelukappaleina. Arvonta suoritetaan tällä kertaa kokonaan Instagramin puolella. Jos haluat osallistua etkä vielä seuraa Lue meille äitikulta -blogia Instassa, klikkaa itsesi seuraajaksi @luemeilleaitikulta ja käy kommentoimassa tämän postauksen Instagram-jakoa. Arvon kirjat kaikkien kommentin jättäneiden Instagram-seuraajien kesken. Kerro kommentissa, osallistutko molempien vai vain toisen kirjan arvontaan. 

Arvonta on käynnissä koko ensi viikon aina sunnuntai-iltaan 29.4. klo 18 asti. 

Onnea arvontaan! 

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Tuote saatu arvottavaksi Verbaalin Merkityskirjoilta

Merkityskirjat, joukkoluovuus, hyväntekeväisyys...

Siinäpä kolmen asian yhdistelmä, joka tekee Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirjasta ainutlaatuisen. Kun kirjan kirjoittaja Terhi Kangas, eli Tellu, lähestyi minua sähköpostitse ja kertoi yhdessä kuvittaja Anna Aallon kanssa tekemästään maailman ensimmäisestä Merkityskirjasta, lupasin totta kai kertoa kirjasta täällä blogissani.

Merkityskirjan idea on hieno, mutta vaatii hieman avaamista:

1. Merkityskirja on toteutettu yhteisöllisesti lukijoiden kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että lukijat ovat päässeet vaikuttamaan kirjan sisältöön. Merkityskirjalla on myös yhteistyökumppaneita ja Merkityskummeja, jotka ovat tukeneet kirjan toteuttamista.

2. Merkityskirja tukee suomalaista järjestötyötä, tarkemmin sanottuna Suomen Eläinsuojeluyhdistyksen liittoa tai jotain sen jäsenyhdistystä - varsinaisen kohteen saa päättää kirjan ostaja. Hyväntekeväisyyteen menee 7 euroa/ostettu kirja. Kertynyt tukisumma päivitetään sivustolle kerran kuussa. (1.1.2018 potti oli 3388 euroa.)

3. Merkityskirjan tarinakin on merkityksellinenHelga Hidalmiina kissojen kunniavieraana kertoo Kehräkummun kissatalosta, joka toimii hylättyjen kissojen kotina. Kehräkummun kissatalo on kodikas ja lämminhenkinen paikka, mutta kirja herättää silti pohtimaan lemmikkien kohtelua.

Myös joukkoluovuus on mielestäni inspiroiva tapa tuottaa kirjallisuutta. Kun Kangas ja Aalto hakivat joukkorahoituskampanjan avulla vauhtia merkityskirjan synnylle keväällä 2017, he myivät kirjasta kohtia, joiden sisältöön tukijat saivat vaikuttaa ryhtymällä Luoviksi Merkitysassistenteiksi. Kirjaan on selkeästi merkitty kaikki 12 kohtaa, jotka ovat syntyneet tällä joukkoluovuusidealla: esimerkiksi Helgan lempimekon on suunnitellut kuusivuotias Nella Espoosta. Taustatarinat on luettavissa osoitteessa merkityskirjat.fi/joukkoluovuus. Tällaisiin merkityskirjoihin joukkoluovuus sopiikin vallan mainiosti, sillä kaiken taustalla huokuu tahto tehdä yhdessä hyvää. 

Mitä sitten tulee varsinaiseen kirjaan itseensä, on ehkä parasta päästää asiantuntijatiimi ääneen. Asiantuntijoina toimivat fiksu viisivuotias, joka toivoisi joskus saavansa kissan lemmikiksi ja oivaltava kolmevuotias, joka hoitaa mieluummin joululahjaksi saamaansa Bianca-leikkikissaa kuin uskaltautuu oikean kissan lähelle.

Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirjan mieleenpainuvin kohtaus oli molempien asiantuntijoiden mielestä heti kirjan alussa, kun seitsemänvuotias, kissoja rakastava Helga vollotti vihaavansa äitiä, koska tällä on kissa-allergia. Kivointa kirjassa oli isän järjestämä yllätys, kun tämä vei Helgan ja tämän pikkuveljen Helmerin tutustumaan Kehräkummun kissataloon. Kolmevuotias asiantuntija arvosti erityisesti sitä, että kissatalon pitkäaikaisin asukas, Hugo-kissa, puhui Helgalle kuin ihminen. Myös Raipe-kissan treenit vuoden 2020 olympialaisia varten naurattivat asiantuntijoita:

"Vessapaperiottelussa on kolme lajia. Aukirullauksessa mitataan, kuinka paljon vessapaperia ehtii rullata auki minuutissa. Tarkkuuskisan voittaa se, joka nyhtää paperin kaikkein pienimmäksi silpuksi. Viimeisenä ottelulajina on tyhjän rullahylsyn piilotus."

Ja nyt ilouutisia kaikille kissojen ja kivojen lastenkirjojen ystäville: Terhi lähetti minulle Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana -kirjan arvottavaksi teidän lukijoiden kesken! Arvontaan osallistut kommentoimalla tätä postausta ja kertomalla, millaiseen eläinsuojelutyöhön sinä haluaisit suunnata rahaa.

Arvonta alkaa tänään 14.1. ja päättyy viikon päästä sunnuntaina 21.1. klo 18. Onnea arvontaan! :)

***

KirjaHelga Hidalmiina kissojen kunniavieraana

Teksti: Terhi Kangas

Kuvitus: Anna Aalto

Kustantaja: Verbaalin Merkityskirjat 2017

Kommentit (14)

Pikinokka
1/14 | 

Perheemme tukee säännöllisesti järjestöä joka avustaa koiratarhoja Euroopassa. Pienellä panoksella jo voi auttaa 😊.

Zeph
2/14 | 

Kuulostaa mielenkiintoiselta kirjaidealta! Mahtavaa että lukijat ovat saaneet osallistua tekemiseen. Haluaisin itse tukea löytöeläinkotien toimintaa, varsinkin kesäkissoja ym. kodittomia eläimiä pelastavia järjestöjä.

Salli
3/14 | 

Mukaan kirjan arvontaan ja ihan kissojen katastrofiyhdistykselle lahjoittanut. Omakin kissa sieltä .

MarjaKoo
5/14 | 

Löytöeläintalojen toimintaan, meitäkin lähellä yksi. Laajemmin ajatellen toimintaan, jolla voitaisiin vähentää eläimiin kohdistuvaa julmaa ja tyhmää rääkkäystä / kaltoinkohtelua. Miten huonosti ihminen voikaan kohdella omaa tai toisen lemmikkiä, niistä uutisista tulee niin paha mieli.

Tiia
6/14 | 

Mukana arvonnassa :) Itse seuraan aktiivisesti paikallista eläinsuojelutyötä esim. löytöeläinkofin arkea ja itselläni on kissa, jonka alkutaipaleet on karua kuultavaa, mutta kesäkissojen arkea.. Haaveissa vielä joskus auttaa kovia kokenut/kokeneita kissoja turvalliseen kotiin :)

Barbamamma
11/14 | 

Olisi kiinnostavaa päästä lukijana osallistumaan tuollaiseen yhteisölliseen kirjahankkeeseen.

Vanhemmilleni tuli juuri uusi kissa löytöeläintalosta. Tämän kirjan avulla voisi olla helpompi puhua tyttäreni kanssa eläinten kohtelusta.

Tellu Merkityskirjoittaja

Hei Barbamamma! Seuraavan kirjamme yhteisöllinen luominen käynnistyy keväämmällä. Kannattaa seurata Merkityskirjoja Facebookissa, sillä siellä tiedotamme tarkemmasta aikatauluista heti kun ne meille tarkentuvat.

Tiia Aaltonen
Liittynyt2.1.2018
12/14 | 

Hei kaikki! Arvonta on päättynyt, ja kirjan voitti nimimerkki Mummo ja Koira. Kiitos kun osallistuitte, eiköhän taas pian arvota jotain. :) 

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat

Instagram