Vuosi 2018 kuulostaa ihan scifiromaanin nimeltä. On jotenkin vaikea uskoa, että huomisesta lähtien elämme jo vuotta 2018! Nyt on kuitenkin vielä vanha vuosi ja vanhat jutut, joten ajattelinpa tässä flunssaa potiessani ja rakettien pauketta kuunnellessani listata 5+1 hyvää asiaa kuluneelta vuodelta.

#1 Palapelit

Saimme jouluna 2016 koko perheen yhteisen joululahjan, 500 palan palapelin. Siitä alkoi nopeasti kiihtynyt hurahtamiseni palapeleihin, eikä loppua näy. Tänä jouluna sainkin ihan itselleni yhden 500 palan ja yhden 1000 palan palapelin, joista molemmat olen jo tehnyt...niin, sanoinko jo, että tykkään palapeleistä? Kaikki tämän perheen lempipalapelit liittyvät muuten lastenkirjoihin: on Mauri Kunnasta, Muumia ja Frozenia. (En jaksa väkertää aikuisille suunnattujen palapelien parissa, joissa toinen puoli on taivasta ja toinen nurmikkoa. Haluan palapeleiltäni tarpeeksi yksityiskohtia, jotta niiden tekeminen on oikeasti rentouttavaa, eikä turhauttavaa.)

#2 SKAM

Aivan kuten palapeleihin, hurahdin alkuvuodesta tähän norjalaiseen nuorisolaisten elämää kuvaavaan sarjaan täysillä. (Lempiparini: Even ja Isak.) 

#3 Luonto

Kurjenrahka, Kuuva ja Katariina. (En ole muuten ennen tajunnutkaan, että lempiluontokohteeni Turun seudulla alkavat K-kirjaimella.) Meidän oli tarkoitus mennä eilenkin eväsretkelle Kurjenrahkaan, mutta minä olen taas vaihteeksi flunssassa, joten retki tapahtuikin ilman minua ja kohdekin oli tuossa vähän lähempänä, Ruissalossa.

#4 Finlandia-lähettiläisyys

Oli suuri kunnia ja hieno kokemus saada osallistua Finlandia-lähettiläänä erilaisiin juhlaviin tilaisuuksiin. Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkaat olivat loistavia, ja voittajakirja, Avain hukassa, mielettömän upea teos. Toivottavasti ensi vuonna Suomen Kirjasäätiö valitsee taas Finlandia-lähettiläät niin kaunokirjallisuuden, tietokirjallisuuden kuin lasten- ja nuortenkirjallisuudenkin kategorioista.

#5 Tämä blogi

Oliko se muka vasta syyskuussa, kun julkaisin Lue meille äitikulta -blogin ensimmäisen postauksen? Tästä blogista on tullut minulle nopeasti tosi tärkeä hengähdyspaikka. Täällä voin keskittyä rauhassa yhteen suurimpaan intohimooni, lastenkirjallisuuteen. Lastenkirjoista kirjoittaminen tuntuu niin luontevalta ja mukavalta, etten tajua, miksi minulla kesti näin kauan perustaa blogi tästä aiheesta. Nyt minä kuitenkin olen täällä, pää täynnä ideoita ja lastenhuoneen kirjahylly toinen toistaan hauskempia kirjoja tulvillaan. Tulkoon vuodesta 2018 upea ja uljas lastenkirjojen vuosi!

Enää pari tuntia jäljellä vanhaa vuotta! Juhlajuomakseni valikoitui tällä kertaa vähän olosuhteiden pakosta Finrexin, joka ei ole ehkä se kaikkein juhlavin ja kuplivin vaihtoehto, mutta jättää kuitenkin suuhun mukavan herukkaisen jälkimaun. 

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2018 KAIKILLE! 

Jouluna sentään maistoin lasillisen kuohuvaa:

Ps. Kameran takana - kuten yleensäkin - rakas mieheni S. Aaltonen.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Hyvän mielen lastenkirjablogi.

Tiia Aaltonen / aaltiia@gmail.com

Kuvat: Saku Aaltonen Photography 

Hae blogista

Blogiarkisto

2019
2018
2017

Kategoriat