Tämä blogi on noviisin matka lastenkulttuuriin. Oikeastaan matka alkoi jo noin 2,5 vuotta sitten, kun esikoiseni syntyi. Aloimme pikkuisen kanssa monenlaiset kulttuuriaktiviteetit heti, kun pahimmat synnytyspöhnät oli selätetty.

Koen silti olevani lastenkulttuurimatkani alkutaipaleilla - ovathan lapseni vielä kovin pieniä, tuoreempi tapaus vasta neljä kuukautta vanha. Omakohtaisia kokemuksia lastenkulttuurista minulla on toki muutamien vuosikymmenten takaa, ja jonkin verran kulttuuritapahtumissa on tullut juostua kummilasten kanssa.

Haluan kuitenkin katsoa lastenkulttuuria tuorein silmin, ihmetellen ja uutta oppien. Tämän uskon onnistuvan, kun apunani ovat pienet poikani. Näkökulma teemaan on siis uuden äärellä olevan tutkijan. En kuitenkaan aio pidättäytyä yksinomaan lastenkulttuurissa, vaan kirjoitan myös niistä aikuisille kohdennetuista kulttuuritapahtumista, esimerkiksi taidenäyttelyistä, joissa pikkukriitikot kulkevat mukanani.  

Käytännössä kirjoitan blogiini kaikesta siitä, mikä kiinnittää tehotouhottajan huomion, saa pienet tähtisilmät loistamaan ja pumpulajalat tanssahtelemaan tai kirvoittaa lapsen suusta nasevimmat kommentit. Kirjoitan pääasiallisesti niistä kulttuurin aloista, jotka kiinnostavat minua eniten, siis kirjallisuudesta, teatterista, kuvataiteista ja musiikista.

Koska omat lapseni ovat hyvin pieniä, vasta uransa alussa olevia kulttuuriharrastajia, tulee blogin painopiste olemaan aivan perheen pienimmille kohdennetussa kulttuurissa. Kummilapseni varmasti laajentavat blogin näkökulmaa.

Vaikka lastenkulttuuri on minulle uutta, en suinkaan ole aloitteleva kulttuurinkuluttaja, vaan verrattain kokenut sellainen. Koulutukseltani olen historioitsija ja olen toiminut aikoinani useamman vuoden ajan kulttuuripolitiikan tutkimuksen parissa. Niinpä on luultavaa, että tulen kirjoittamaan jonkin verran myös kulttuuripolitiikasta, historiasta ja historiakasvatuksesta - lastenkulttuurin näkökulmasta tietysti.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Lastenkulttuuria, kulttuuria lasten kanssa sekä ilmiöitä lastenkulttuurin liepeiltä. Testiryhmänä toimivat -14 ja -16 syntyneet tenavat ja kirjoittajana kustannustoimittajana työskentelevä äiti. 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla