Loiske Ensemble ja OSIRIS teatteri: BabyTango – tanssiesitys ja tanssit vauvaikäisille, Kansallisteatterin Lavaklubilla 25.4.

"Pa, pa!", kiljahtelee pikkutyyppi sylissäni ja osoittaa ongen varassa killuvaa isoa, vaaleanpunaista palloa. Tanssija ja esityksen koreografi Riikka Siirola aloittaa tanssin. Hetken päästä Mari Kätkän harmonikka alkaa soida tangon tahteja. Vauva on innoissaan: hän hyrisee ja hymyilee leveästi, haluaisi kovasti mönkiä lähemmäksi lavaa ja tuota ihanaa palloa.    

Olemme tulleet Kansallisteatterin Lavaklubille katsomaan BabyTango-tanssiesitystä. Esityksen lopussa on luvassa myös pienet vauvatanssit, joissa lapset palveluskuntineen saavat panna jalalla koreasti. Aluksi kuitenkin yritämme istua fiksusti aloillamme katsomossa.

Esitys on elegantti ja yksinkertainen. Sopivalla tavalla riisuttu: vauvan huomio kiinnitetään tarkkaan harkituilla värikkäillä esineillä, liikkeellä ja rytmeillä. Aikuista seuralaista sykähdyttävät tuttujen tangojen tahdit, joiden tunnekylläisyys sopii tuoreiden vanhempien mielenmaisemaan.     

Minun huomioni herpaantuu pian esityksen harkituista yksityiskohdista. Näin käy usein vauvoille suunnatuissa esityksissä, sillä keskityn seuraamaan oman jälkikasvuni reaktioita ja edesottamuksia. Noin puolivälissä esitystä lapsonen sätkii itsensä pois sylistäni ja konttaa lavan reunalle saadakseen paremman sihdin Siiralaan (ja siihen palloon).

Siinä lapsi sitten tököttää pystyssä koko lopun esityksen ajan kuin suurempikin tanssin ystävä. Pieni suu käy kiivaasti ja kädet viuhuvat, kun hän kurlailee ja kommentoi esitystä. Yhtäkkiä ilme vakavoituu, silmien väliin ilmestyy keskittynyt ryppy, pienet nappisilmät pullistuvat ja pallonaama muuttuu punaiseksi.

Kun esityksen vapaa tanssiosuus alkaa ja noukin lapsen stagen edestä syliini, huomaan hänestä leijailevan vienon kakan hajun. Rohkeasti ryhdymme silti tanssaamaan tangon tahtiin. Ja voi kuinka suloista hommaa se onkaan – lapsonen on pökäle-tilanteestaan huolimatta erinomainen tanssipartneri. Yhteistä tangoharrastusta on kaiken lisäksi helppo jatkaa kotona, sillä käsiohjelman mukana on lista esityksessä soitetuista kappaleista. 

Tanssituokion päätyttyä on vauvan ensimmäisen teatterikakan siivoamisen aika. Tämä onkin sitten hieman odotettua hankalampaa hommaa, sillä Kansallisteatterin vessoissa ei ole hoitopöytiä. Homma luonnistuu joten kuten naistenhuoneessa, sillä kymmenkuukautinen osaa jo vaipanvaihdon ajan seisoskella. Mutta ehkäpä Kansikseen kannattaisi hankkia yksi kokoontaitettava hoitopöytä, jos ja kun vauvoille suunniteltuja esityksiä on tarkoitus tehdä jatkossa enemmänkin.   

Suosittelen BabyTangoa lämpimästi kaikille vauvaperheille! Esityksiä on Lavaklubilla tänä keväänä vielä muutamia ja BabyTangon voi nähdä myös Turussa. Esitysajat löytyvät Loiske Ensemblen esityskalenterista. Liput Lavaklubille voi ostaa Kansallisteatterin lipunmyynnistä.  

Postauksen kuva: Eleonoora Mikkola

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Lastenkulttuuria, kulttuuria lasten kanssa sekä ilmiöitä lastenkulttuurin liepeiltä. Testiryhmänä toimivat -14 ja -16 syntyneet tenavat ja kirjoittajana kustannustoimittajana työskentelevä äiti. 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla