Viime viikolla Helsingin Annantalossa avautui Pikku Kakkosen kiertävä juhlanäyttely. Pakkohan siihen oli käydä tutustumassa, sillä perheessämme on ohjelman faneja ainakin jo kolmessa polvessa. Mukaan lähtivät yksi- ja kolmevuotiaat lapseni sekä mummo (= se kolmas ja ensimmäinen fanipolvi).  

 

40-vuotiasta lastenohjelmaklassikkoa juhlistava näyttely on todella hauskasti ja lapset huomioiden kokoonpantu. Tiukkaa asiaa on olemattoman vähän, kuvia ja tekemistä pikkukakkosikäisille tenaville sen sijaan sopivasti. 

Varsinainen näyttely esittelee Pikku Kakkosesta vuosikymmenten varrella tutuksi tulleita hahmoja. Hahmot on painettu kolmevuotiasta suurempien talonmuotoisten pahvipömpeleiden pinnalle, mistä sekä aikuisten että lasten on hauska bongata omia suosikkejaan ja inhokkejaan.
 

Näyttelyyn rakennettu suuri televisio on varsinainen yleisömagneettti. Se oli myös yksivuotiaani suosiossa – hänellä tosin lähinnä kiipeilytelinekäytössä. Kolmevuotias otti omakseen television photobooth-tyyliin toteutetun rekvisiitan ja keikisteli ruudussa kuin Pikku Kakkosessa konsanaan.    

 

Näyttelyn parasta antia ja ajanvietettä ovat sen sisään rakennetut erilaiset pelit ja leikit, joiden avulla naperot pääsevät uppoutumaan Pikku Kakkosen maailmaan. Tarjolla on muisti- ja palapelejä, tasapainolautoja ja ongintaa. 
 

Isommat lapset voivat tutustua näyttelyyn hauskojen tehtävien avulla. Oma kolmivuotiaani oli ihastunut näyttelyn sisälle rakennettuun pelilautaan, jonka varrelta bongasimme yhdessä Pikku Kakkosen hahmojen jalanjälkiä.

 

Näyttelyn päätteeksi voi piirtää onnitelukortin Pikku Kakkoselle, lueskella hieman tai katsoa ohjelman tekijöiden musiikkivideoita.

Pikku Kakkosen juhlanäyttely tarjosi pienille lapsilleni sadepäivän ratoksi erinomaista ajanvietettä. Lapset viihtyivät. Aikuinen jäi kaipaamaan eläviä otteita Pikku Kakkosista vuosikymmenten varrelta. Musiikkivideoiden sijaan olisi ollut hauskaa nähdä pätkiä vanhoista ohjelmista juontoineen.

Pikku Kakkosen näyttelyyn voi tutustua Annantalossa vielä elokuun ajan. Syyskuun alussa näyttely siirtyy Turkuun ja kiertää Suomea vuoden loppun asti. Näyttelypaikkakunnat saa selville Ylen sivuilta

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Lastenkulttuuria, kulttuuria lasten kanssa sekä ilmiöitä lastenkulttuurin liepeiltä. Testiryhmänä toimivat -14 ja -16 syntyneet tenavat ja kirjoittajana kustannustoimittajana työskentelevä äiti. 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla