Tiedote kurakammoisille kotona ahertaville aikuisille: räntäisen ja rapaisen perjantain pelastus löytyy Annantalosta. Siellä järjestetään nimittäin joka perjantaiaamu kymmenestä kahteentoista maksuttomia Naperokinoja. 

Annantalo on lastenkulttuurille ja taidekasvatukselle omistettu talo Helsingin Kampissa. Naperokinon ajatuksena on näyttää 0–3-vuotiaille lapsille laadukkaita animaatioita ja totuttaa heitä näin katsomaan elokuvateattereissa esitettäviä täyspitkiä lastenelokuvia.

Ensimmäinen tunti Naperokinosta on omistettu pienistä pienimmille: tuolloin näytetään sanattomia piirrettyjä, esimerkiksi Myyrä-animaatioita. Toinen tunti on suunnattu hieman isommille pienille. Silloin näytetään puhuttuja animaatioita, kuten vaikkapa vanhoja nukkeanimaatio-Muumeja. Molempien tuntien aikana esitetyt animaatiot sopivat kuitenkin sisältönsä puolesta kaikenikäisille.  

Naperokinot järjestetään Annantalossa joka perjantai kello 10-12, teemat vaihtelevat viikoittain.
Naperokinot järjestetään Annantalossa joka perjantai kello 10-12, teemat vaihtelevat viikoittain.

Tunnelma Naperokinossa on kuin elokuvissa, mutta lokoisampi. Animaatiot heijastetaan kunnon kokoiselle valkokankaalle ja esitetään hämärretyssä huoneessa. Istuimia on vain huoneen laidoilla. Elokuvasalin lattialle on levitetty värikkäitä Fatboy-säkkituoleja, joiden päällä vauveleiden on mukava mönkiä ja väsyneiden vanhempien vaikka maata. Naperon voi halutessaan imettää ja syöttää salissa. Näppärä vaihtaa vaipankin. Naperokinoon voi myös tulla ja sieltä lähteä milloin vain.   

Testiryhmämme, joka koostui eri ikäisistä vauveleista ja pikkulapsista, ihastui Naperokinoon suuresti. Pienet toverukset jaksoivat istua Naperokinon sohvalla yllättävän pitkään Myyrä-animaatioita katsellen. Oma vauvani keskittyi möngintään ja ylösnousemusharjoitteisiin, eikä antanut elokuvien häiritä itseään. Toisinaan hän toki yritti pienillä käsillään tavoitella valkokankaalla lentäviä avaruusmatoja.     

Naperokino on täydellinen sekoitus kodin intiimiä tunnelmaa ja elokuvateatteria. Se on oiva tapa harjoitella elokuvissa käyntiä. Lisäksi puitteet ovat Annantalossa kohdillaan. Äidin mielestä parasta Naperokino-reissussa olikin – hyvän seuran lisäksi – Annantalon kahvila. Sieltä saa nimittäin edullista, herkullista ja terveellistä keittolounasta. Myös lapsille sopivina annoksina. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Lastenkulttuuria, kulttuuria lasten kanssa sekä ilmiöitä lastenkulttuurin liepeiltä. Testiryhmänä toimivat -14 ja -16 syntyneet tenavat ja kirjoittajana kustannustoimittajana työskentelevä äiti. 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla