Kuva: Patrick Stycz
Kuva: Patrick Stycz

 

Teatteri Mukamas: Kolme kiliä, SAMPO2017 – Kansainvälinen nukketeatterifestivaali 

Tänään oli kolmevuotiaani vuoro päästä nukketeatteriin. Vihdoinkin, sillä serkkutytön ja äidin äskettäinen, kovasti hehkutettu nukketeatteriretki ei jäänyt häneltä huomiotta. Esitykseksi valikoitui SAMPO2017-festareilta tamperelaisen Teatteri Mukamasin sovitus klassisesta kansansadusta Kolme pukkia. 

Satu oli lapselle entuudestaan tuttu, mikä tarkoitti käytännössä sitä, että hän osasi pelätä kilejä uhkaavaa vuorenpeikkoa etukäteen. Niinpä hän luovutti oman istumapaikkansa muille jo alkulaulun aikana ja siirtyi syliini seuraamaan esitystä. Äidin kainaloon oli kätevää haudata kasvonsa aina, kun vuorenpeikko ilmestyi lavalle. 

Esitys oli kaunis ja yksinkertainen, tarinan etenemistahti rauhallinen – siis täydellisen sopivaa katsottavaa kaksi–kolmevuotiaista koostuneelle yleisölle. Suloisten kilien vastapainona lavalla nähtiin hyvin ruma vuorenpeikko, ja koko näytelmän kruunasi esiintyjien ihana yhteismusisointi. 

Supersöpöjä kilejä, joiden häntä väpätti kuin oikeilla vuohilla konsanaan, pääsi näytelmän päätyttyä myös hieman paijaamaan.
Supersöpöjä kilejä, joiden häntä väpätti kuin oikeilla vuohilla konsanaan, pääsi näytelmän päätyttyä myös hieman paijaamaan.

   

Kolme kiliä toi kotoisissa jälkipuinneissa hauskasti esiin sen, miten voimakkaasti pieni lapsi eläytyy nukketeatteriin. Toden ja tarun välinen ero ei ole vielä täysin selvää. Naperon käsityksen mukaan lavalla keekoillut "kamala mörrimöykky" (= lapsen oma nimitys peikolle) ei ollut mikään satuhahmo, vaan ihan oikea peikko. 

Ei siis ihme, jos välillä vähän pelotti. Toisaalta, "kamalasta mörrimöykystä" huolimatta, Kolme kiliä oli niin mukava kokemus, että jo loppulaulun aikana minulta tiedusteltiin, koska voisimme nähdä sen uudestaan. 

***

Teatteri Mukamasin Kolme kiliä on nähtävissä Annantalossa vielä tänään klo 18.00. SAMPO2017-festivaalit jatkuvat sunnuntaihin 3.9. asti.  

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Lastenkulttuuria, kulttuuria lasten kanssa sekä ilmiöitä lastenkulttuurin liepeiltä. Testiryhmänä toimivat -14 ja -16 syntyneet tenavat ja kirjoittajana kustannustoimittajana työskentelevä äiti. 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla