Välillä tuntuu, että on täysin sattumanvaraista, mihin kulttuuritapahtumaan lastensa kanssa päätyy. Lastenkulttuuririennoista ei nimittäin saa mistään kootusti tietoa. Viidakkorummun lisäksi ylivoimaisesti parhaita tietolähteitä ovat mielestäni edelleen kirjastojen ja leikkipuistojen ilmoitustaulut, sillä niiltä saa kätevästi selville paikalliset tapahtumat – ja niissä tulee muutenkin hengailtua tenavien kanssa alvariinsa. 

Silti olisi kätevää, jos olisi olemassa sellainen taho, joka ylläpitäisi tietopankkia lastenkulttuuritapahtumista. Jonkinlaista yritystä tähän suuntaan on lastenkulttuuri.fi-sivuilla ja festareiden osalta lastenfestivaalit.fi-sivuilla, mutta mitenkään aukottomia nuo listaukset eivät ole. 

Tästä syystä vinkkaankin teille muutamasta mielenkiintoisesta lastenkulttuuritapahtumasta, joihin aion itse lapsosieni kanssa suunnata. 

 

Maaliskuu: Hurraa! Festivaali lapsille ja nuorille

Milloin? 18.-26.3. 

Missä? Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla, kulttuuritaloissa ja niiden ulkopuolella, tapahtuma leviää myös kaupunkien kirjastoautoihin

Kenelle? Esityksiä vauvoista teini-ikäisiin 

Mitä? Tanssia, teatteria ja sirkusta 

Poiminnat: Festivaali alkaa Helsingin Narinkkatorilta 100 vauvaa tanssii -tapahtumalla 16.3. Vauvat ja vanhemmat voivat opetella yhteistanssin koreografian etukäteen maksuttomissa työpajoissa, joita järjestetään pääkaupunkiseudun kulttuuritaloissa. Lisäksi koreografian voi opetella kotona videolta, jonka välityksellä haastetaan myös muiden Suomen kaupunkien vauvaperheet mukaan tanssimaan.

Liput: 4-6 euroa, liput esityskohtaisesti ko. esityspaikasta. Osa esityksistä on jo loppuunvarattu, joten pidä kiirettä! 

 

Huhtikuu: RUUTIA! Kansainvälinen tanssifestivaali lapsille ja nuorille

Milloin? 25.–29.4.

Missä? Kaapelitehtaalla Helsingissä

Kenelle? Lapsille ja nuorille kahdesta ikävuodesta ylöspäin 

Mitä? Tanssia kotimaasta ja kansainvälisiä vieraita

Poimintoja: Festivaalin kansainvälinen ohjelmisto julkistetaan maaliskuun alussa. Lisäksi Ruutia!-festareilla nähdään kaksi kotimaista kantaesitystä: Hurjaruuthin videotanssiteos Flora & Fauna sekä Jenni Kivelän koreografia Kylli-koira ja elämisen sietämätön kepeys

Liput: 8–15 €, lipunmyynti alkaa ohjelmiston julkistamisen jälkeen. 

 

Toukokuu: Vaippakansan karnevaali

Milloin? 7.5.

Missä? Malmitalossa Helsingissä 

Kenelle? Vaippaikäisille tyypeille, siis alle 3-vuotiaille lapsille 

Mitä? Vauvakulttuuriin keskittynyt tapahtuma pitää sisällään hauskoja työpajoja, esim. muskaria, värikylpyjä, tanssia, vauvateatteria ja nukketeatteria taaperoille. Lisäksi tarjolla on imetystukea ja kestovaippoja, vanhemmille myös luento vessahätäviestinnästä. Jäävuoren huippuna joka taaperon lempibändi eli Pikku Papun orkesteri!

Poimintoja: Tämän vuoden tarkkaa ohjelmistoa ei ole vielä julkaistu, joten kannattaa seurata Malmitalon sivuja tai karnevaalien Fb-sivuja. Itse suunnistan Malmitaloon hyvissä ajoin, sillä tapahtuma on todella suosittu (viime vuonna 1300 kävijää) ja osaan työpajoista jaetaan paikat saapumisjärjestyksessä. 

Liput: Tapahtuma on ilmainen. 

 

Muista vielä: Maailma kylässä -festivaali 27.-28.5. Kaisaniemessä. Maailma kylässä -festareilla on runsaasti ohjelmaa myös perheen pienimmille. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Lastenkulttuuria, kulttuuria lasten kanssa sekä ilmiöitä lastenkulttuurin liepeiltä. Testiryhmänä toimivat -14 ja -16 syntyneet tenavat ja kirjoittajana kustannustoimittajana työskentelevä äiti. 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla