On taas ilmoja pidellyt!

Onneksi koleaa kesäsäätä voi aina puikahtaa pakoon kulttuurin äärelle. Tällä kertaa haimme lasten kanssa hyvää mieltä ja kultturellia sisäistä villapaitaa Espoon Tapiolassa sijaitsevan näyttelykeskus WeeGeen Lelumuseo Hevosenkengästä. Seurueeseen kuului kaksi kolmevuotiasta ja kaksi yksivuotiasta kulttuurin kuluttajaa.

Kohteen valinta oli täysosuma. Aivan aluksi saatiin kyytiä isolla hissillä toiseen kerrokseen, missä tenavat juoksivat kiljuen läpi näyttelykeskuksen laajojen käytävien kohti lelumuseota. Väkeä oli vähän, joten emme häirinneet ketään. 

”Traktori! Traktori!", huusivat lapsoset, kun saavuimme museoon. Eikä aikaakaan, kun leikki oli jo täydessä vauhdissa. Tässä lelumuseossa on runsaasti leikittäviä leluja, liukumäki ja alue, jossa voi järjestää vaikka oman nukketeatteriesityksen. Meidän joukkiomme suosikkeihin lukeutui leikkitraktorin lisäksi todella hauskasti sisustettu leikkimökki.  

 

Riemunkiljuntaa! Hyppimistä! Leikkimökin lattian alla asustaa hiiriperhe!

 

Pikkulasten kanssa liikuttaessa museon varsinaisiin näyttelyihin ei juuri ehdi perehtyä. Lapsilla oli liian kiire leikkiä ja aikuisilla hoppu pysyä heidän tekemisistään selvillä.

 

Keppihevostalli kiinnostaa taaperoita. Kuvan etualalla huojuva kaveri nautti hevosille tarkoitettujen muoviporkkanoiden maistelusta. Taaempana töröttävä lapsonen otti tallista poistuttuaan vapaapainimatsin itseään isomman nallen kanssa.

 

Lelumuseossa on upea pienoisjunarata, joka toimii nappia painamalla. Arvaatko, kuinka monta kertaa kuvan toveri painoi nappia?

 

WeeGee-keskuksen alakerrassa sijaitseva auto kerää kiitoksia niin pikkuväeltä kuin aikuisiltakin. Auto on aivan kahvilan vieressä, joten aikuiset saavat juoda kahvinsa rauhassa, kun lapset hyörivät kaaran ympärillä.

Lelumuseossa käydessä kannattaa tutustua myös WeeGeen muihin näyttelyihin. Esimerkiksi taidemuseo Emman pysyvässä näyttelyssä on useita lapsia kiinnostavia teoksia.

 

Lelumuseo Hevosenkenkä, plussat ja miinukset

+ Hurjan paljon leikittävää alle kouluikäisille, viittä-vaille-vauvatkin viihtyvät

+ Tilava hoitohuone sijaitsee aivan museon vieressä

+ Alakerrassa on hyvä kahvila / lounasravintola

+ Samalla lipulla pääsee WeeGeen muihin näyttelyihin

- Museossa on aivan liian kivaa: pikkulapsia on vaikea saada sieltä pois

 

ps. Älä unohda myöskään "Helsingin parasta leikkihuonetta", joka sijaitsee Helsingin kaupunginmuseon lasten kaupungissa

Kommentit (1)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Lastenkulttuuria, kulttuuria lasten kanssa sekä ilmiöitä lastenkulttuurin liepeiltä. Testiryhmänä toimivat -14 ja -16 syntyneet tenavat ja kirjoittajana kustannustoimittajana työskentelevä äiti. 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla