Kaamoksen selätys ilman hiilareiden yliannostusta – onko se mahdollista?

Kyllä!

Lastujen tuoreen kotikutoisen tutkimuksen mukaan omien lasten kanssa nautittu kulttuuri voitelee samoja aivolohkoja kuin suklaa. Se nostattaa arjen yläpuolelle ja laskee armollisen unohduksen verhon parvekkeella odottavien pesemättömättömien kestovaippojen ja ikkunoissa edelleen roikkuvien jouluvalojen ylle. 

On siis aika paljastaa Lastujen kevään kulttuurikalenterin kohokohdat! 

 

Lähde Muumiperheen kanssa lauluretkelle – ihan ilmaiseksi!

Kaikki pikkulasten vanhemmat tietävät, että Sibelius-Akatemia on se opinahjo, mistä kotimaisen lastenmusiikin kuumimmat nimet Soili Perkiön johdolla ponnistavat. Mutta Sibafestiä kaikki ruuhkavuosiaan elävät eivät välttämättä tunne.

Sibafest on joka toinen vuosi järjestettävä Sibelius-Akatemian toimintaa esittelevä festivaali, jolla huomioidaan myös lapset. Tänä vuonna Sibafestin perhepäivä on ohjelmaltaan erityisen houkutteleva. Luvassa on kaksi ilmaista konserttia Mutaveijareilta ja kaksi Muumiperheen lauluretki -konserttia, urkujen esittelyä ja tarinallisia musiikkituokioita.

Perhepäivä järjestetään lauantaina 27.1. Musiikkitalossa. Konsertteihin jaetaan ilmaislippuja Musiikkitalon pääaulassa. 

 

Hiplaa historiaa KAMUssa

WeeGee-keskuksessa sijaitsevassa Espoon Kaupunginmuseossa, tuttavallisemmin KAMUssa, järjestetään joka lauantai kello 12 perheiden museotunti. Museotunnin aikana niin lapset kuin aikuisetkin pääsevät testaamaan historiallisia kädentaitoja käytännössä.

Tunnit järjestetään Tuhat tarinaa Espoosta -näyttelyn yhteydessä, ja museotuntien sisältö vaihtelee aina vuorossa olevan oppaan mieltymysten mukaan. Oma kolmevuotiaani täytyi raahata väkisin pois tästä(kin) museosta, sillä hänellä oli siellä aivan liian mukavaa.  

Aikuisia kiinnostaa varmasti myös KAMUn upeasti toteutettu sisällissotanäyttely

Karstaus, sen taitaa kolmevuotiaskin, jos saa kunnon opastuksen ja malttaa pysyä ihmeitä täynnä olevassa museossa aloillaan.
Karstaus, sen taitaa kolmevuotiaskin, jos saa kunnon opastuksen ja malttaa pysyä ihmeitä täynnä olevassa museossa aloillaan.


Kirmaa Mörön peesissä piiriin

Monelta kasarilapselta taisivat mennä kahvit väärään kurkkuun loppiaisen jälkeisellä viikolla, kun Helsingin Kaupunginteatteri julkaisi kevään ohjelmistonsa. Teatterin lavalla nähdään nimittäin Mörköooppera

Marjatta Pokelan Mörköooppera-levyn lauluihin perustuva esitys saa ensi-iltansa maaliskuussa ja on ehdoton välttämättömyys kaikille niille perheellisille, jotka diggailivat Mörköä kultaisella kahdeksankymmentäluvulla. 

Teille, jotka ette tunne Mörköoopperaa, siteeraan ystävätärtäni kolmen vuosikymmenen takaa: "Ei se oikeesti oo oopperaa. Se on ihan hyvää musiikkia." Ja niille, jotka eivät tunne Marjatta Pokelaa maineelta, kerrottakoon että hän oli 1980-luvun vastine Soili Perkiölle. 

 

Tee talvinen ötökkä-pötökkä-retki 

Ville Hytönen on yksi Lastujen suosikkikirjailijoista. Hänen kielensä rullaa ja surraa ja saattaa ääneenlukijan välillä kikatuttavan kiperiin tilanteisiin. Tänä keväänä, tiettävästi jo tässä kuussa, Hytöseltä ilmestyy jatko-osa mahtavan hauskalle Ötökkämaan tarinat -kirjalle. Huraa!

Ötökkämaan talvi -kirjassa seurataan tuttujen ötökkähemmojen elämää talvisissa olosuhteissa. Olisikohan luvassa peräti jotain opettavaista ötököistä? Se jää nähtäväksi. Takuuvarmasti tiedossa on ainakin hilpeitä lukuhetkiä.   

 

Ihastu oopperaan, koe puhuvat hissit!

Kansallisoopperan lapsityöstä vastaavat henkilöt ovat Lastujen suuria idoleita. Oopperan vauvojen taidetuokiot ovat osaltamme valitettavasti jo taakse jäänyttä elämää. Mutta onneksi oopperan väki pitää huolta myös pikkulapsista: tänä keväänä ensi-illassa on jälleen uusi miniooppera, tällä kertaa Rossinin Tuhkimo.

Kansallisoopperan minioopperat ovat lyhyitä, hyväntuulisia oopperapyrähdyksiä, jotka toteutetaan lujalla ammattitaidolla. Viime keväänä kävimme hurmaantumassa esikoiseni kanssa Sevillan parturista. Tuota ennen olimme jo nähneet minioopperoista ensimmäisen, Taikahuilun.

Molempien oopperakokemusten jälkeen olimme ihastuksesta ymmyrkäisinä: minä lapsille suunnatun kulttuuritarjonnan tasosta, esikoinen oopperatalon puhuvista hisseistä. 
 

***

ps. Jos olet vauvan kanssa kotona, katso kulttuurivinkkini vauvavuoden varrelle. Ajankohtaisia lastenkulttuuriaiheisia menovinkkejä löydät lisäksi pitkin kevättä Facebookista, Lastujen sivuilta. Käy tykkäämässä!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Lastenkulttuuria, kulttuuria lasten kanssa sekä ilmiöitä lastenkulttuurin liepeiltä. Testiryhmänä toimivat -14 ja -16 syntyneet tenavat ja kirjoittajana kustannustoimittajana työskentelevä äiti. 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla