Sattuipa eräänä äärimmäisen sateisena maanantaiaamuna niin, ettei leikkipuisto ilmaisine lounaineen houkutellut. Piti keksiä jotain muuta. Löytyisikö jostain kahvila, jossa lapsetkin viihtyvät?

Ystävä ehdotti Töölön muumikahvilaa, siis Mumin Kaffetta, joten suuntasimme sinne. Paikan päällä selvisi, että kahvilan konsepti on kaltaiseni lattemamman näkökulmasta nerokas: kahvila, jossa on leikkinurkkaus – mitä muuta voi ihminen viiden tunnin yöunien perään toivoa? 

Alle kouluikäisille suunnattu leikkipaikka on hyvin varustettu ja sen äärelle on helppo parkkeerata kahvikupposensa kanssa. Myös leikkipaikkaa sotkenut testiryhmä, joka koostui 1- ja 2-vuotiaista nuorisolaisista, ihastui kahvilaan. Kolmevuotias esikoiseni ei ollut tällä reissulla mukana, mutta hän olisi varmasti rakastunut leikkinurkkauksen kirjavalikoimaan. Kirjojen ja lelujen lisäksi kahvilasta löytyi myös Muumi-pelejä.      

Tämän Stadin kundin mielestä Mechelininkadun liikenne on Muumeja mielenkiintoisempi ilmiö.
Tämän Stadin kundin mielestä Mechelininkadun liikenne on Muumeja mielenkiintoisempi ilmiö.

Leikkipaikan lisäksi pikkulapset on otettu kahvilan sisustuksessa muutenkin hyvin huomioon. Muumeja on tietysti joka puolella, ja vauvat voivat syödä kotoa tuodut eväänsä joko syöttötuolissa istuen tai ihanassa vauvakeinussa kiikkuen.

Vessasta löytyi kosteuspyyhkeitä ja muutamia vaihtovaippoja, jos omat olisivat jääneet kotiin. Yhden megalomaanisen suuren kakkavaipan vessassa vaihtaneena kehottaisin kahvilan omistajaa kuitenkin hankkimaan uuden vaipparoskiksen. Mieluusti sellaisen, joka avautuu polkemalla.      

Kahvilan tarjoiluissa olisi jonkin verran parantamisen varaa. Tarjolla oli toki monen moista, mutta ei oikein mitään kotihoidontuella sinnittelevän kukkarolle sopivaa. Erityisesti suolaiset leivonnaiset tuntuivat tyyriiltä: jos kahvin ja piirakanpalan hinnalla saa muualta runsaan lounaan, on hinta mielestäni liian korkea. Olimme liikkeellä lounasaikaan, joten olisin mieluusti ostanut kahvilasta vaikkapa keittolounasta. Valitettavasti sitä ei ollut tarjolla. 

Pienistä puutteista huolimatta pidän muumikahvilasta kovasti ja iloitsen paikan lapsimyönteisyydestä. Maanantaiaamupäivällä kahvilassa oli varsin hiljaista, mikä sopi meille, mutta pisti mietteliääksi. Lounas varmasti piristäisi kahvilan arkipäiviä. 

Toivoa sopii, että kahvila löytää asiakaskuntansa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Lastenkulttuuria, kulttuuria lasten kanssa sekä ilmiöitä lastenkulttuurin liepeiltä. Testiryhmänä toimivat -14 ja -16 syntyneet tenavat ja kirjoittajana kustannustoimittajana työskentelevä äiti. 

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2017

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla