Jokin aika sitten listasimme lukijoiden pyynnöstä blogissa pääkaupunkiseudun ravintoloita, joissa on lasten leikkipaikka. Listaa täydennetään ravintolakäyntien myötä ja uusimpana lisäyksenä on tässä postauksessa esittelyyn pääsevä Helsingin Alppilasta löytyvä Weeruska. Porvoonkadulla sijaitseva Weeruska on toiminut alppilalaisten kortteliravintolana jo yli 30 vuoden ajan. Mekin olemme ravintolassa asioineet useamman kerran. Tiiviimmin Weeruskan reilunkokoisten annosten äärellä tuli piipahdettua opiskeluaikana ja viimeisimmästä visiitistä olikin vierähtänyt useampi vuosi.

Syysloman Linnanmäki-reissulla päätimme vanhojen aikojen muistoksi lounastaa koko perheen voimin Weeruskassa ja täytyy sanoa, ettei ollut paikka enää entisensä! Näin lapsiperheellisen näkökulmasta muutosta oli kuitenkin tapahtunut oikein myönteiseen suuntaan. Hivenen nuhjuisesta kuppilasta oli kuoriutunut varsin viihtyisä perheravintola. Löytyi leikkipaikka, lastenlista ja -aterimet, syöttötuolit sekä lastenhoitotilat, jopa ruokalappuja oli lainattavana.

Lounasaikaan Weeruskassa oli tarjolla buffet tai vaihtoehtoisesti muutamia vaihtoehtoisia annoksia listalta. Lapset saivat syödä buffasta eurolla per ikävuosi. Testipäivänä tarjolla olleet makkarakastike ja lohikiusaus maistuivat hyvin 3- ja 5-vuotiaille pojille. Jälkkäriksi oli reilunkokoisia paloja raparperipiirakkaa. Epäuskoisina varmistimme molemmat miehen kanssa tarjoilijalta, kuuluiko jälkiruoka todellakin myös lasten lounaan hintaan. Ja jep, kuuluihan se! Lapset tosin viihtyivät niin hyvin ravintolan leikkipaikalla, että me vanhemmat saimme nautiskella jälkkärikahveista keskenämme.

Omaan makuuni Weeruskan ruoka on vähän raskaanpuoleista, mutta perheen miesväki tykkäsi kovasti. Mutkattomaan Weeruskaan on helppo tulla muksujenkin kanssa ja ainakin testipäivänä useammassa pöydässä istui lapsiperheitä. Weeruskan wc-tilat on remontoitu hiljattain ja siistissä invavessassa oli niin hoitopöytä, potta kuin supistajakin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram