Meidän esikoinen tuli yhtenä päivänä koulusta kotiin ja alkoi kertoa kuluneesta päivästään. He olivat suunnitelleet luokassa tulevaa "info"-päivää, jossa ekaluokkalaisten oli tarkoitus kertoa muulle koululle saamelaisuudesta. Tai no, ekaluokkalainen ei siinä tohkeana tarinoidessaan ihan juuri muistanut tuota saamelaisuus-termiä, vaan puhui "siitä pohjoisen kansasta". Into uuden oppimisesta oli kuitenkin kova ja saipa äitikin osakseen kunnon tietoiskun. Mikäli siellä blogin lukijoissa ja junioriväessä on muita, kenelle saamelainen kulttuuri on vielä vierasta, kannattaa tulevan viikonlopun lauantaina suunnata Mikonkadulle Caisan saliin.

Caisan salissa järjestetään lauantaina 6.2. kello 13-15 Iman, Miron ja Niilaksen lastenkutsut. Saamelaisten kansallispäivän juhlissa voi kokea saamelaista kulttuuria, kuulla saamelaiskieliä ja osallistua rytmeihin, lauluihin ja joikuihin, joita yleensä kuulee vain kaukana pohjoisessa, Saamenmaalla. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja se sopii 0-12 -vuotiaille.

Toinen blogin tapahtumakalenterista löytyvä menovinkki lauantaille on Itäkeskuksessa Stoan Teatterisalissa järjestettävä Takuumiehet - rock-konsertti. Takuumiehet lupaavat tarjota keikallaan vauhtia, sopivasti vaarallisia tilanteita, letkeää musiikkia ja interaktiivista toimintaa! Konsertti alkaa kello 14 ja liput kustantavat 5 euroa. Konsertin kesto on 45 minuuttia ja se sopii yli 3-vuotiaille.

Sunnuntaina juhlitaan laskiaista ja tapahtumakalenterista löytyykin useita eri puolilla kaupunkia järjestettäviä laskiaisriehatapahtumia, joissa pääsee tietysti pulkkailemaan ja syömään laskiaispullia, mutta myös esimerkiksi poni- tai hevoskyytiin, jumppaamaan ja koiravaljakkoajelulle.  

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla