Pääsiäispyhien aikaan pääkaupunkiseudulla on tarjolla monenlaista tekemistä lapsiperheille. Olemme koonneet tähän joukon mukavia keväisiä menovinkkejä, omansa löytyy niin pikkunoidille, eläinten ystäville kuin askartelijoillekin. Lisää lapsille sopivaa tekemistä pääsiäisen jälkeenkin löydät blogin tapahtumakalenterista. 

Pupuja, tipuja ja muita karvakorvia

30.3.-12.4. Merimaailma Sea Life

Tipuja Sea Lifessa. Merimaailma Sea Lifessa pääsee tutustumaan pääsiäistipuihin, jotka ovat tavallaan palanneet juurilleen muuttaessaan pääsiäiseksi Sea Lifen sademetsäosastolle. 

3.-6.4. klo 10-15 Fallkullan kotieläintila

Fallkullan pääsiäinen. Fallkulla on avoinna yleisölle pääsiäisenä päivittäin perjantaista maanantaihin. Nähtävillä navetan eläimet eläinlapsineen. Myös tipujen ja ankanpoikien odotetaan kuoriutuvan pääsiäiseksi. Talutusratsastusta joka päivä sekä hevosajelua maanantaina. Kahvila Kilikuppila avoinna pe-ma klo 10-14.30. 

3.-6.4. klo 11-18 Haltialan tila

Haltialan pääsiäinen. Haltialan maatilalla pääsee seuraamaan eläinten touhuja ja kevään puhkeamista. Varsinkin perheen pienimille löytyy monenlaista puuhaa. Haltialassa on vastasyntyneitä karitsoita sekä myös kalkkunoita, kanoja ja vuohia. Emolehmät ovat nähtävillä pihatossa. 

3.-6.4. Korkeasaari

Pääsiäissaari. Pääsiäissaari-tapahtuma kannustaa kävijöitä ilmastoystävän tekoihin ja kestävään elämäntapaan. Ilmastonmuutoksen arvoitus ratkeaa lopulta Korkeasaaren teatterin vauhdikkaassa ja musiikkipitoisessa koko perheen näytelmässä. 

Noitia ja pääsiäisseikkailuja

28.3.-6.4. Gardenia

Noitajahti. Luudat ovat heränneet henkiin ja lennättäneet noidat Gardenian viidakkoon etsimään materiaaleja pääsiäisyön taikoihinsa. Puutarha on avoinna pääsiäisenä 3.-6.4. klo 10-17. Sisäänpääsymaksut 4 €/aikuinen, 2 €/lapsi, 2,30 €/eläkeläinen ja perhelippu 9 €. 

4.4. klo 11 alkaen Ravintola Stansvik

Stansvikin lankalauantai. Ohjelmassa on mm. luontopolkuja, pääsiäispupun munien etsintää, kasvomaalausta, koiravaljakko, keittolounasta, pääsiäisleivonnaisia ja taikajuomaa. 

4.4. klo 14-17 Gymi Herttoniemi

Koko perheen pääsiäispolku. Pääsiäispolulla pääsee temppuilemaan omaan tahtiin oman aikuisen valvonnassa. Hinta 10 €/lapsi tai 20€/perhe. Vastaava pääsiäispolku järjestetään Gymi Niittykummussa la 4.4. klo 10-12.  

4.4. klo 18.30 Seurasaaren ulkomuseo

Seurasaaren pääsiäiskokot. Pääsiäiskokkoja poltetaan Seurasaaren ulkomuseon Juhlakentällä lankalauantaina. Seurasaaren pääsiäiskokoille kokoontuu kymmeniä trulleiksi pukeutuneita lapsia kahvipannuineen ja luutineen. Lapset voivat esittää runoja ja lauluja tulien roihutessa. 

4.-5.4. klo 12-17 Teatterimuseo

Pääsiäisen suuri munametsästys. Teatterinoita, hänen Silakkakissansa sekä heidän Taikakanansa ovat saapuneet juhlimaan kevään aurinkoista juhlaa Teatterimuseoon ja samalla etsimään museon vieraiden joukosta hyviä trullikokelaita. Pääsiäisen Suuri munametsästys sopii koko perheelle. Jonkun lukutaitoisen on hyvä olla mukana ja seikkailua voi itse sovittaa oman mielenkiinnon ja iän mukaan. Mukaan Munametsästykseen pääsee pääsylipun hinnalla.

4.-6.4. klo 13 & 15 Talvipuutarha

Nukketeatteri Sytkyt: Lunta! Nukketeatteri Sytkyt esittää lapsille nukketeatteriesityksen Helsingin kaupungin talvipuutarhassa pääsiäisenä. Vapaa pääsy. 

4.4. klo 10-14 Suomen luontokeskus Haltia (Nuuksio)

Pääsiäisen luontolauantai. Ohjelmassa mm. munanmaalausta ja -metsästystä sekä keväinen silmuretki. 

Pääsiäsiaskartelua

28.3.-6.4. Gardenia

Pääsiäisaskartelua. Trooppisessa puutarhassa on omatoimista pääsiäisaiheista askartelua puutarhan sisäänpääsymaksun hinnalla. Gardenia on auki pääsiäisenä joka päivä klo 10-17.

4.4. Ateneumin taidemuseo

Pääsiäispupun yllätys - munien maalaustyöpaja. Pääsiäisen työpaja Ateneumin taidemuseossa. Nonstop-pajat on tarkoitettu kaikille, eivätkä ne vaadi erikoisosaamista. Suositellaan yli 3-vuotiaille, alle 10-vuotiaat vanhempien seurassa. Osallistuminen näyttelylipun hinnalla, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi museoon. Ei varauksia: nonstop-pajoihin pääsee mukaan niin kauan kun työpajassa on tilaa.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla