Helsingin keskustan leikkipaikoista blogissa on aikaisemmin ollut juttua esimerkiksi Kampissa sijaitsevasta Lastenlehdon leikkipaikasta sekä Kruununhaan Säätytalon puistosta. Nyt on vuorossa pieni ja jo hiukan nukkavieru, mutta keskeisen sijaintinsa ansiosta esittelyyn pääsevä Vanhan kirkkopuiston (tai tuttavallisemmin Ruttopuiston) leikkipaikka.

Tämä pikkuinen leikkipuisto sijaitsee aivan Helsingin vanhan kirkon kupeessa. Vanha kirkkohan on se TV:stä tuttu paikka, jossa vihittiin taannoin pareja Kuninkaalliset häät -ohjelmassa. Puistosta löytyy muutama vieterikeinu ja yksi kiipeilyteline, paljon hiekkaa ja laatikollinen hiekkaleluja. Ainakin testihetkellä lelulaatikko oli onneksemme auki, joten lapsilla riitti puuhaa ämpäreiden ja lapioiden kanssa. Aikuisia varten puiston aurinkoisessa nurkassa on myös penkki. Leikkipaikka on kokonaan aidattu, mikä on ihana asia ainakin 1- ja 2-vuotiaiden lasten äitien mielestä.

Vanhan kirkkopuiston leikkipaikka on mainio kohta hengähtää hetkeksi vaikkapa Punavuoren putiikeissa kiertelyn lomassa. Jos vanha kirkko sattuu olemaan auki, voi samalla reissulla kurkata sinnekin sisään, niin ulkoilun lisäksi tulee kuitattua päivän kulttuurikasvatusosio ;). 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla