Itä-Helsinkiin Laajasalon taakse on kovaa vauhtia rakentumassa uusi asuinalue. Tämä Kruunuvuorenranta sijaitsee oikein nätillä paikalla meren äärellä aivan kantakaupunkia vastapäätä. Maisemat ovat upeat ja syksyn aikaan alueella on mahdollisuus nähdä myös valotaidetta.

Kruunuvuorenrannassa sijaitseva valotaideteos Öljysäiliö 468 on nimittäin avoinna yleisölle vielä lokakuussa 4.-5. päivä. Uutta Helsinkiä -nettisivuilla teoksesta kerrotaan näin: 

Säiliön teräsvaippaan on puhkaistu 2012 aukkoa, joiden kautta led-valot syttyessään ja sammuessaan saavat säiliön hohtamaan lyhdyn tavoin pimeässä. Valojen rytmiä säätelee tuulen nopeus. Valoteos syttyy auringonlaskun jälkeen. Alkuillasta teos hohtaa valkoisena ja illan muuttuessa yöksi punaisena. Öljysäiliö 468 viittaa Kruunuvuorenrannan lähes 90 vuotta kestäneeseen öljysatamakauteen. Teoksen on suunnitellut valotaiteilija Tapio Rosenius Lighting Design Collectivesta. Useita valosuunnittelualan palkintoja voittanut teos toteutettiin World Design Capital Helsinki 2012 -projektina.

Me kävimme katsastamassa teoksen jo syyskuussa, mutta lokakuinen pimeä ilta näyttää teoksen varmasti vielä paremmassa valossa. Lapset tykkäsivät juosta öljysäiliötä ympäri ja kokeilla kuinka kaiku vastaa suuren säiliön sisällä. Illalla ei tarvinnut unta enää houkutella, sen verran hyvin retki öljysäiliöön vei mehut pienistä retkeläisistä. 

Teoksen ääreen pääsee Koirasaarentietä pitkin, jonka päästä löytyy parkkipaikka autoille. Parkkipaikalta itse öljysäiliölle on matkaa vielä muutama sata metriä, mutta ainakin meidän innokkaat juniorit juoksivat ilolla merenrannassa kulkevan reitin taideteokselle asti. Öljysäiliö 468 on avoinna yleisölle vielä 4.-5.10 klo 18-21. 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla