Pari vuotta sitten retkeilimme testiryhmän kanssa Espoon Juvankartanossa sijaitsevaan Huimalaan. Kiittelimme käynnin jälkeen etenkin paikan valoisuutta, avaruutta, siisteyttä ja yläkertaan omaan rauhaansa sijoitettua pienten lasten aluetta, jossa testiryhmämme tuolloin alle kouluikäisillä naperoilla oli ihanasti tilaa temmeltää. Miinusta sai oikeastaan ainoastaan sijainti. Ilman autoa ei Huimalaan ollut oikein asiaa ainakaan täältä naapurikunnan Helsingin puolelta, sen verran monimutkainen reitti oli julkisia käyttäen.

Tänä syksynä Huimala muutti Helsingin Konalaan, kauppakeskus Ristikon yhteyteen. Meidän perhe kävi paikan päällä lokakuisena lomapäivänä. Ensivaikutelma Huimalasta oli déjà vu - viidakkoaiheinen sisustus oli siirretty suoraan Espoosta Helsinkiin. Hetken aikaa paikkaan tutustuttuamme selvisi kuitenkin, että paljon uuttakin Konalan Huimalasta löytyy. 

Viisihenkinen perheemme pulitti sisäleikeistä 50 euroa. Kuukauden ikäinen pikkuneiti pääsi ilmaiseksi sisään, mutta 3- ja 5-vuotiaiden isoveljien osalta pääsymaksu oli 20 euroa per lapsi ja aikuisiltakin perittiin 5 euron maksu. Kuulemma siksi, että osa huvituksista on aikuisillekin sopivia. Yli 120 senttisille seikkailijoille on lisäksi tarjolla 25 euron hintainen ranneke, johon sisältyy muutamia lisäaktiviteetteja, kuten vaijeriliuku, liitorata ja kiipeilyseinä. Lisätietoja hinnoista voi katsoa täältä.

Vauhdikas veljeskaksikko sukelsi oitis Huimalan pyörteisiin. Alakerrasta löytyy vanhasta Huimalasta tuttu kiipeilylabyrintti ja autorata, ilmeisesti pienemmille lapsille suunnattu alue pehmopalikoineen sekä ravintola. Yläkerrassa on trampoliineja, vaahtopalameri ja hurrrjan pitkä liukumäki. Vauvan vaunut sai ottaa reippailuhalliin sisälle, tosin yläkertaan johtavaa hissiä en onnistunut löytämään. Koska meitä oli matkassa kaksi aikuista, päivystimme vuorotellen mieheni kanssa vauvan luona alakerrassa isoveljien juostessa edestakaisin ylä- ja alakerran aktiviteeteissa.  

Sanomattakin lienee selvää, että lapset viihtyivät uudessakin Huimalassa mainiosti. Autorata oli lisämaksullinen aktiviteetti, mutta meidän pojat eivät sitä kaivanneet, vaan tekemistä riitti muutenkin useammaksi tunniksi. Itse muistelen hieman kaiholla vanhaa Huimalaa, joka tuntui jotenkin helpommin hallittavalta selvästi eroteltuine pienten lasten alueineen. Meidän kolmevuotias rämäpäämme meni toki isoveljen perässä joka paikkaan, mutta jäin kaipaamaan pienemmille seikkailijoille tarkoitettua, mielellään rajattua aluetta, jossa olisi voinut itsekin hetken hengähtää. Isoon liukumäkeen ei äidin rohkeus riittänyt, mutta onneksi isä oli reissussa mukana, joten pikkuvelikin pääsi laskemaan.

Huimalan kahvila-ravintolassa nautimme reippailujen päätteeksi jäätelöt. Nakit ja ranskalaiset -tyylistä suolaistakin purtavaa paikassa olisi pienempien välipalojen lisäksi ollut tarjolla. Lapset tankkasivat myös vähän väliä vettä vesiautomaatilta - reippaillessa tulee nimittäin luonnollisesti jano.

Kauppakeskus Ristikon myymälätarjonta ei ole kovin laaja, mutta lapsellisia kiinnostanee ainakin Reiman outlet-myymälä. Kuittia näyttämällä Huimalasta voi välillä poistua, joten minäkin jätin hetkeksi perheen miesväen reippailemaan ja piipahdin vauvan kanssa shoppailukierroksella. Lasten syksy- ja talvivaatevarastot ovat aika hyvällä tolalla, mutta löytyi avajaistarjouksesta sentään lämpöiset villaiset väliasut koko katraalle.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla