Näin syksyn ja arkisten rutiinien pyörähdettyä käyntiin, myös kirjastojen lapsille suunnattu ohjelmatarjonta vilkastuu. Melkein joka viikonpäivälle on tarjolla jotain aktiviteettia; satutuntia, loruhetkiä, nukketeatteria, konsertteja ja työpajoja. Pääkaupunkiseudun kirjastojen tapahtumahaku löytyy täältä ja hausta voi erikseen ruksia lasten tapahtumat. Kirjastojen tapahtumat ovat yleensä aina maksuttomia ja kaikille avoimia.

Me teimme retken Kallion kirjastoon, jonka mukava lastenosasto oli testiryhmän junioreiden mieleen. Punatiilinen kirjastorakennus seisoo komeana Viidennellä linjalla, mäen päällä. Rattaiden kanssa sisään pääsee sujuvasti takaoven luiskaa pitkin. Takaoven läheltä löytyy myös hissi, jolla voi ajella kolmannessa kerroksessa sijaitsevalle lastenosastolle.

Naperot löysivät kaikki mieleistä luettavaa kirjaston hyllyistä ja ennen aina yhtä kiehtovaa lainausoperaatiota ehdittiin vähän leikkiäkin. Lastenosastolla on muutama lukusoppi kurkistusikkunoineen, piirustusvälineitä ja vähän leluja. Isompien lasten käyttöön on varattu tietokoneita. Kallion kirjaston varsinainen vetonaula on kuitenkin lastenosaston yläkerta, Satuvintti. Harmi kyllä testihetkellä Satuvintti oli varattuna, joten kuvia tästä rauhalliseen leikkimiseen, lueskeluun ja pelailuun sopivasta tilasta emme tähän postaukseen saaneet. Satuvintiltä löytyy kuitenkin tarinatuokioihin kutsuvia pehmoisia tyynyjä ja lisää leluja, kannattaa käydä tutustumassa!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla