Ystävien suosituksesta löysimme tiemme Töölöntorinkadulla sijaitsevaan Trattoria Sognoon. Ravintola sijaitsee rauhallisella paikalla, vähän syrjässä Töölöntorin vilinästä. Ruokailemaan tulijoita on ensimmäiseksi vastassa viihtyisän oloinen lasiterassi. Viileänä päivänä päätimme kuitenkin etsiä pöydän sisätiloista. Heti sisäänkäynnin jälkeen bongasimme nurkkauksen, johon oli koottu pelejä ja muuta puuhaa pienten asiakkaiden iloksi.

Sognon sisätilatkin on sisustettu harkiten. Johtuikohan matoista lattialla, vai kirjahyllyistä ravintolasalissa, mutta sisustuksen puolesta tunnelma oli vähän samanlainen kuin olisi syömässä ystävien olohuoneessa. Ravintola mainostaa itseään sanoin "se rennompi italialainen Töölössä", mutta mielestämme kyseessä on ennemminkin vähän fiinimpi ruokapaikka.

Lounasaikaan asiakkaina oli enimmäkseen pukumiehiä ja -naisia, mutta joukkoon mahtui meidän lisäksemme muutamia muitakin lapsiperheitä. Ravintola on melko tilava ja rattaiden kanssa liikkuminen oli suht helppoa. Kärryt sai ruokailun ajaksi parkkiin pöydän viereen.

Testiryhmän nuoremmalle juniorille tuotiin pyynnöstä syöttötuoli ja purkkiruoka lämmitettiin keittiössä. Kolmevuotias sai lounaslistan ruoat puolikkaina annoksina ja toiveiden mukaisen pastan tai pitsankin valmistus olisi onnistunut. Tilasimme lounaslistalta risottoa ja pitsaa. Pinaattirisotto taisi olla enemmän aikuiseen makuun, mutta pitsa upposi lapsitestaajallekin.

Sisustaja ei ole unohtanut Sognon wc-tilojakaan. Näissä puitteissa kelpaa kyllä hoitaa pottailut ja vaipanvaihdot! 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014