Leppoisan lauantain kunniaksi suunnistimme keskustaan lounaalle kuopustemme kanssa. Jo muutaman kerran suunnitelmissa on ollut testata Rööperin sydämessä, Punavuorenkadulla sijaitseva Ravintola Tori ja nyt vihdoin ja viimein ajoitus oli oikea ja osuimme paikalle niin, että ravintola a) löytyi, b) oli auki ja c) koko konkkaronkalla sopivasti nälkä.

Porukan pienimmällä oli matkarattaat mukana ja ne jätimme suosiolla ravintolan ulkopuolelle, kun ilmankin jo pärjätään. Torin sisätilat eivät ole mitenkään valtavat, mutta muutamat vaunut oli sisällekin pöytien viereen parkkeerattu. Syöttötuoleja oli sopivasti ja pikkuasiakkaita ilahduttivat lisäksi kaksi laatikollista lasten kirjoja ja leluja.

Varsinaista lastenlistaa Torista ei löytynyt, mutta naperoille luvattiin muokata juniorikokoinen annos esimerkiksi lohikeitosta, lihapullista tai hampurilaisesta. Testiryhmän lapset valitsivat perinteiset lihapullat muusilla. Äitienkin valinta oli selvä ja yksimielinen, kasvishampurilaiset rapeilla ranskalaisilla.

Ruokaa odotellessa lapset viihtyivät kirjoja katsellen. Bongaa Luru Lude/Herra Hakkarainen osoittautui oivaksi leikiksi ja sai muksut istumaan nätisti paikoillaan. Vai liekö kaunis käytös ja keskittyminen ollut aamuisen Filosofiakahvilan ansiota ;).

Torin ruoka maistui meidän kaikkien mielestä hyvältä. Leikki-ikäisille annoskoot olivat melko runsaat ja muusia jäi molemmille lautasille, lihapullat kuitenkin katosivat nopeasti pieniin suihin. Hintataso oli aikuisten annosten osalta normimeininkiä, eli 15 euron tuntumassa, taaperoikäisten lasten annoksesta 11 euroa sen sijaan tuntui hiukan ylimitoitetulta.

Vessa oli tilava ja naisten puolella oli myös kunnon kokoinen hoitopöytä vaippaikäisiä varten.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram