Münchenin reissullamme kävimme ystäväperheen suosituksesta Hellabrunnin eläintarhassa. Eläintarha sijaitsee keskustan eteläpuolella ja sinne pääsee helposti esimerkiksi metrolla. Korkeasaaren talvisen visiitin jäljiltä olin hieman skeptinen tähän vuodenaikaan ajoittuvasta eläintarhakäynnistä, mutta Hellabrunnissa asiat olivat toisin ja retki oli ehdottomasti hintansa (12 euroa/aikuiset, 5 euroa/4-14-vuotiaat, alle 4-vuotiaat ilmaiseksi) arvoinen.

Heti sisäänkäynnin jälkeen alkoi "lasten eläintarha", jossa oli kotieläimiä kuten vuohia, lehmiä ja poneja. Vuohien aitaukseen sai astella sisällekin. Eväät olivat vaarassa ja kolmevuotiaalla oli hauskaa, kun innokkaat eläimet tekivät tuttavuutta.

Pääsiäisaikaan sopivasti nähtiin pupuja ja tipuja. Kinder Zoon puolelta löytyi myös leikkipaikkoja ja erilaisia huvipuistovempaimia. Varmaan kesäaikaan nämä ovat aktiivisemmalla käytöllä...

Ulkona sijaitsevien aitausten lisäksi eksoottisempia eläimiä pääsi näkemään erilaisissa teemataloissa. Sarvikuonotalossa oli luonnollisesti sarvikuonoja ja niiden sukulaisia (?) tapiireja. Savannitalon viidakkotunnelmassa asusti leijonapariskunta, muita kissaeläimiä ja erilaisia värikkäitä tropiikin lintuja. Apinoilla oli oma talonsa ja gorillat majailivat samassa rakennuksessa matelijoiden ja akvaarion asukkien kanssa.

Eläintarhassa oli selvästi panostettu lapsivieraisiin. Lasiseinät alkoivat niin matalalta, että pienenkin ihmisen oli helppo nähdä eläimiä, kotieläinpuoli oli tosi mukavasti järjestetty ja kesäaikaan leikkipaikat ovat varmasti kova juttu kaikenikäisten naperoiden keskuudessa. Eläintarhan alue oli myös sen verran kompakti, että leikki-ikäinenkin jaksoi kulkea hyvin paikasta toiseen.

Vessoja ja lastenhoitohuoneita oli pitkin eläintarhaa. Ihmetystä sen sijaan herätti se, että ruokapaikat olivat lähes poikkeuksetta kioskityyppisiä ja istumapaikat sijaitsivat ulkona, hrrr...Monilla paikallisilla näyttikin olevan omat eväät mukana ja niitä syötiin esimerkiksi leijonatalon lämmössä.

Lasten matkassa suosittelee!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram