Ihan kaikki eivät ehkä karkaa joululoman viettoon maalle ja joku saattaa jopa suunnata tänne pääkaupunkiseudulle juhlistamaan joulunpyhiä. Lumileikit eivät valitettavasti Helsingissä nyt oikein onnistu, mutta niiden tilalle on onneksi tarjolla monta muuta mielenkiintoista vaihtoehtoa. Olemme koonneet tähän postaukseen menovinkkejä joulun ja vuodenvaihteen tapahtumista, näyttelyistä ja omatoimiseen retkeilyyn sopivista kohteista. Jos siis olet lapsiystävällistä tekemistä vailla, kurkkaa, jos joku näistä kolahtaisi:

Tapahtumia

26.12. klo 13-16 Seurasaari

Hevosajelua. Myös Juhlakentän kioski on avoinna. Kioskin luona grillausmahdollisuus omille eväille.

31.12. klo 13, 15 & 17 Kaupungintalo

Uudenvuoden juhlaa lapsille. Kurkistuksia wanhanajan uuteen vuoteen -juhlat järjestetään kaupungintalon juhlasalissa. Näytökset kestävät noin 1,5t. Ilmaislippuja tapahtumaan jaetaan Virka Infon neuvontapisteestä.

31.12. Senaatintori

Senaatintorin uudenvuoden juhla kokoaa kaupunkilaiset vastaanottamaan vuotta 2014. Ohjelmassa musiikkiesityksiä, juhlapuheita ja yhteislaulua.

Talvisia näyttelyitä

26.11.-6.1. Luonnontieteellinen museo

Suomen luonto -näyttelyyn sijoittuva Eläinten talvi tutustuttaa eläinten erilaisiin tapoihin selvitä talvesta. 

10.12-12.1. Kansallismuseo

Joulutunnelmaa Kansallismuseossa. Kansallismuseo on puettu jouluasuun, esillä on joulupöytiä ja joulukuusia eri aikakausilta. Työpaja Vintissä on mahdollisuus askarrella jouluisissa tunnelmissa ti-su klo 12-16.

10.3. asti Amos Andersonin taidemuseo

Metsäretki. Koko perheen näyttelyssä taide sulautuu osaksi luontoa. Meidän Metsäretkestämme voi lukea lisää täältä

Jouluisia polkuja omatoimisesti kierrettäväksi

30.11.-6.1. Suomenlinna

Linnoitustontun reitti. Lähde seuraamaan Linnoitustontun reittiä! Tehtäväpolun kartan voi noutaa Rantakasarmin matkailuneuvonnan aulasta. Jos reitin tekee klo 10-16 välisenä aikana, voi reitin suoritettuaan käydä noutamassa palkinnon Rantakasarmin matkailuneuvonnasta.

30.11.-12.1. Gardenia

Tonttujen tropiikkiretki. Tontut ovat tutustuneet Gardenian tropiikin tuttuihin joulunajan kasveihin, jättäen sinne omia ideoitaan kasvien hyödyntämisestä. Tule etsimään tontut ja niiden vinkit, mitä sinäkin voisit helposti tehdä kotonasi. Tonttujen tropiikkiretkeen voi tutustua trooppisen puutarhan aukioloaikoina sisäänpääsymaksun hinnalla.

3.12.-6.1. Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kardemummasta kaneliin - jouluinen kasvipolku kutsuu kiehtovalle kasvimatkalle aistimaan joulun tunnelmaa.

6.12.-12.1. Korkeasaari

Tallitontun talvireitti johdattelee kävijät eläintarhan talveen.

27.12.-12.1. Gardenia

Orankipolku. Trooppisessa puutarhassa kiertävällä omatoimisella polulla tutustutaan uhanalaisen orangin elämään ja tropiikin hedelmiin. Polku sopii niin lapsille kuin lapsenmielisille aikuisille. Mukaan pääsee puutarhan sisäänpääsymaksun hinnalla.

Muuta mukavaa


30.11.-22.12 sekä 26.12-6.1 Joulumaailma

Tunnelmallinen Joulumaailma Kolmen sepän patsaalla ja Kaivopihalla. Tapaa Joulupukki, Lumiukko ja nauti jouluisista esityksistä. Avoinna ma-pe 11-19, la 10-18 ja su 11-18.

26.12. klo 13 & klo 15 Talvipuutarha

Nukketeatteri Sytkyt: Joulusatu. Nukketeatteri Sytkyt esiintyy talvipuutarhassa. Vapaa pääsy.

27.-29.12. Teatterimuseo

Joululomapelit: Uuden vuoden uusi rooli. Teatterimuseon yleisöpelit on suunnattu erityisesti lapsiperheille ja muille lapsenmielisille. Mukaan pääsee museon pääsylipun hinnalla, ennakkovarausta ei tarvita.

28.-29.12. klo 13 & klo 15 Talvipuutarha

Nukketeatteri Sytkyt: Joulusatu. Nukketeatteri Sytkyt esiintyy talvipuutarhassa. Vapaa pääsy.

2.-5.1. Teatterimuseo

Joululomapelit: Uuden vuoden uusi rooli. Teatterimuseon yleisöpelit on suunnattu erityisesti lapsiperheille ja muille lapsenmielisille. Mukaan pääsee museon pääsylipun hinnalla, ennakkovarausta ei tarvita.

4.-8.1. Lux Helsinki

Kaupunkitapahtuma Lux Helsinki tuo valoa vuoden pimeimpään aikaan. Visuaalisia valoteoksia nähdään kaikkiaan 12 eri tapahtumapaikassa Helsingin keskustan alueella. Teokset ovat nähtävillä pääsääntöisesti päivittäin klo 17–22, vapaa pääsy.

5.-6.1. klo 13 & klo 15 Talvipuutarha

Nukketeatteri Sytkyt: Joulusatu. Nukketeatteri Sytkyt esiintyy talvipuutarhassa. Vapaa pääsy.

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram