Lapsiperheille sopivia tapahtumia Helsingissä ja lähiympäristössä

24.1.-3.4. sunnuntaisin klo 9-10.45 Liikuntamylly

Liikuntahulinat. Liikuntahulinat tarjoavat aikuisille ja alle 9-vuotiaille lapsille yhteisen liikunnallisen aamupäivän, jossa saa hyppiä, temppuilla, juosta, pelata eri maila- ja pallopelejä ja tehdä muuta hauskaa yhdessä. Hulinoihin ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Hinta 3,50 e aikuiset, alle 9-vuotiaat lapset maksutta.

19.2.-24.3. Annantalo, kahvila

Sari Airola: Leopardin kirjaimet. Näyttelyssä on esillä kuvia ja kirjaimia Sari Airolan L niin kuin Leopardi -kuvakirjasta. Näyttelyssä voi myös puuhailla omia kirjaimia.

27.2.-19.3. lauantaisin klo 9-10.30 Maunulan liikuntahalli

Liikuntahulinat. Liikuntahulinat tarjoavat aikuisille ja alle 9-vuotiaille lapsille yhteisen liikunnallisen aamupäivän, jossa saa hyppiä, temppuilla, juosta, pelata eri maila- ja pallopelejä ja tehdä muuta hauskaa yhdessä. Hulinoihin ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Hinta 3,50 e aikuiset, alle 9-vuotiaat lapset maksutta.

3.3. klo 10-10.30 Roihuvuoren kirjasto

Taaperotuokio 1-3 vuotiaille lapsille. Lorutellaan ja leikitään yhdessä vanhemman kanssa. Tutustutaan uusiin kirjoihin ja saadaan uusia kavereita. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

3.3. klo 10-12 Kanneltalo

Taideneuvola - Oma pieni maailma. Taideneuvola innostaa ja opastaa helsinkiläisiä kotona olevia vanhempia ja lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä. Ikäsuositus 3–6-vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Max. 20 osallistujaa/paja, ei ennakkoilmoittautumista. Vapaa pääsy. 

3.3. klo 10.30-11 Jätkäsaaren infokeskus ja kirjasto

Vauvalorutus. Tarjolla on leikkejä lorujen tahdissa perheen pienimmille. Ota mukaan pehmoinen alusta, huivi ja hyvää tuulta!

4.3. klo 10-12 Annantalo, Studio Anna

Naperokino: Luonto ja vuodenajat. 0-3-vuotiaiden oma elokuvateatteri esittää kotimaisia ja ulkomaisia lasten lyhytelokuvia, joita voi tulla katsomaan vaikka vain hetkeksi kerrallaan.

4.3. klo 10-12 Stoa, Arbiksen ateljee-luokka

Taideneuvola: Satakielen laulu. Taideneuvola innostaa ja opastaa helsinkiläisiä kotona olevia vanhempia ja lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä. 3–6-vuotiaat lapset aikuisen kanssa. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. 

4.3. klo 13-16 Pohjoismainen kulttuuripiste (Kaisaniemenkatu 9)

Satumaratonissa tutustumme pohjoismaisiin tarinoihin lukemisen ja draaman kautta. Sadut lukee näyttelijä, dramaturgi ja kirjailija Harriet Abrahamsson. Luemme suomeksi klo 13.30, 14.30 ja 15.30 sekä ruotsiksi klo 13, 14 ja 15. Etukäteisilmoittautumista ei tarvita. 

4.-6.3. Helsingin Messukeskus

GoExpo, OutdoorExpo, Helsinki Horse Fair 2016. Liikunnallinen vapaa-ajan tapahtuma Messukeskuksessa. 

5.3. klo 9-18 Kauppakeskus Kamppi

Lastentori. Lasten tuotteiden myyntitapahtuma. Luvassa mm. tuote-esittelyjä, tarjouksia, bloggaajien kirppispöytiä, pop up -kauneushoitola, Neppis-auton rakennusta ja Mellin sulkapäähineitä. 

5.3. klo 10.30-14 Viikin kirjasto

Lasten lauantai. Ohjelmassa mm. taaperotuokio, robottipaja, Risto Räppääjän vierailu, kasvomaalausta, pinssiaskartelua ja kirjavinkkausta. Mehutarjoilu. Vapaa pääsy. 

6.3. klo 11-17.30 Rautatientorin Jääpuisto

Kevätkarnevaalit. Keväisiä lattarisoundeja iloisille luistelijoille, ratasponit laukkaavat keväisen Jääpuiston jäällä ja Jääpuiston kahvila puetaan karnevaaliasuun. Mukana menossa myös pellepariskunta Nelli & Niilo. 

6.3. klo 12-16 Taidekoti Kirpilä (Pohjoinen Hesperiankatu 7)

Lastensunnuntai Taidekoti Kirpilässä. Taidekoti Kirpilän maksuton koko perheen tapahtuma. Ohjelmassa lastenopastuksia ja kokoelmaan tutustumista lasten ehdoilla, museon tarjoamien tehtävien avulla. Taidekodissa pyörii myös koko tapahtuman ajan Leluteekin filosofiatyöpaja 3-10 -vuotiaille.

6.3. klo 13-15 Annantalo

Sunnuntaitreffit: Sanojen suojatie -työpaja. Sunnuntaitreffien työpajassa leikitään tutuilla ja vierailla sanoilla. Yli 6-vuotiaat lapset yhdessä aikuisen kanssa. Maksuton. Pakollinen ennakkoilmoittautuminen saman viikon perjantaihin klo 14 mennessä.

7.3. klo 10-11.30 & 12.30-14 Annantalo, Kuvataideluokka 1

Taideneuvola: Lähdetään mattomatkalle. Taideneuvola innostaa ja opastaa kotona olevia vanhempia ja lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä. Vapaa pääsy.

9.3. klo 10-10.30 Tapanilan kirjasto

Vauvojen ja taaperoiden lorutuokiossa nautitaan yhdessä rytmistä, riimeistä ja musiikista. Tervetulleita ovat kaikki alle 3-vuotiaat vauvat ja taaperot vanhempineen tai huoltajineen. Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

10.3. klo 10 Arabianrannan kirjasto

Vauvalorutusta. Loruttelutuokio on tarkoitettu 0-1 vuotiaille lapsille yhdessä vanhemman kanssa ja kestää noin 30 minuuttia. Ota vauvalle oma alusta mukaan. 

10.3. klo 10-12 Kanneltalo

Taideneuvola: Yhteinen omakuva. Taideneuvola innostaa ja opastaa helsinkiläisiä kotona olevia vanhempia ja lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä. Ikäsuositus 3–6-vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Max. 20 osallistujaa/paja, ei ennakkoilmoittautumista.

11.3. klo 9.45-10.15 Paloheinän kirjasto

Taaperoloruleikki. 1-3 -vuotiaille suunnattu lorutteluhetki.

11.3. klo 10-12 Annantalo, Studio Anna

Naperokino: Hellyys, rakkaus, sairastaminen ja huolenpito. Taaperoikäisten oma elokuvateatteri esittää kotimaisia ja ulkomaisia lasten lyhytelokuvia, joita voi tulla katsomaan vaikka vain hetkeksi kerrallaan. Vapaa pääsy.

11.3. klo 10-12 Stoa, Arbiksen ateljee-luokka

Taideneuvola: Flora ja fauna. Taideneuvola innostaa ja opastaa helsinkiläisiä kotona olevia vanhempia ja lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä. 3–6-vuotiaat lapset aikuisen kanssa. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. 

11.-20.3. Helsingin kirkot

Kirkko soikoon -festivaali tuo klassisen musiikin helmiä Helsingin kauneimpiin kirkkoihin. Perheen pienimmille järjestetään oma Lasten Kirkko soikoon -tapahtuma.

12.3. klo 10-17 Savoy-teatteri

Lasten kirjalauantai. Päivä on omistettu lastenkirjoille. Savoyn lavalla esiintyy lastenkirjojen tekijöitä, jotka kertovat kirjoistaan ja lukevat niitä. Esiintyjinä ovat Maltti ja Valtti ja Eija Ahvo lukee muumikirjoja. Tapahtumassa on lisäksi työpajoja sekä Toukka Lastenkirjakioski.

12.3. klo 13-16 Kulttuurikeskus Caisa

IIK! -perhepäivä. Riemukasta ohjelmaa, työpajoja ja tietysti disko. Vapaa pääsy.

12.3. klo 14-16 Designmuseo

Designpaja perheille: Etana Editions. Etana Editions leikittää perusmuodoilla avoimessa nonstop-työpajassa. Lasten ja perheiden kierros näyttelyssä klo 13.

12.3. klo 15 Savoy-teatteri

Muumiperheen lauluretki. Muumien 70-vuotista tarinaa juhlistetaan visuaalisella konsertilla, jossa kuullaan Eija Ahvon ja Markus Bäckmanin tähdittämää seitsenhenkistä liveorkesteria. Liput alk. 26 €.

13.3. Finnkinon elokuvateatterit

Lasten Sunnuntai. Lasten Sunnuntain leffaliput (lapsille ja aikuisille) ennen klo 16.00 alkaviin näytöksiin 2D-liput 7,50 € ja 3D-liput 9,50 €. Ennakkoelokuvina nähdään Kung Fu Panda 3 ja Soppalinnan salaseura. 

13.-20.3. Pääkaupunkiseutu

Bravo! Kansainvälinen lasten- ja nuortenteatterifestivaali. Yhdeksättä kertaa järjestettävä kansainvälinen Bravo! -teatterifestivaali nuorelle yleisölle tarjoilee laajan kattauksen korkeatasoista teatteria maaliskuussa.Festivaalilla nähdään kahdeksan kansainvälistä esitystä viidestä eri maasta sekä yksi kotimainen ensi-ilta. 

15.3. klo 10 Vuosaaren kirjaston lastenosasto

Runokylpylässä kirjat ja runot tulevat vauvaperheille tutuiksi lasten ja aikuisten yhteisten leikkien myötä. Vapaa pääsy.

15.3. klo 10.30-11 Tapulikaupungin kirjasto

Vauvojen lorutuokio. Lorutuokiossa nautitaan yhdessä rytmistä ja riimeistä. Tervetulleita ovat kaikki alle 3-vuotiaat vauvat ja taaperot vanhempineen tai huoltajineen. Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista.

17.3. klo 10-12 Kanneltalo

Taideneuvola: Seikkailijan kartta maailmaan. Taideneuvola innostaa ja opastaa helsinkiläisiä kotona olevia vanhempia ja lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä. Ikäsuositus 3–6-vuotiaille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Max. 20 osallistujaa/paja, ei ennakkoilmoittautumista.

18.3. klo 10-12 Annantalo, Studio Anna

Naperokino: Seikkailu, retki ja matka. 0-3-vuotiaiden oma elokuvateatteri esittää kotimaisia ja ulkomaisia lasten lyhytelokuvia, joita voi tulla katsomaan vaikka vain hetkeksi kerrallaan. Vapaa pääsy. 

18.3. klo 10-12 Stoa, Arbiksen ateljee-luokka

Taideneuvola: Taikamunan yllätys. Taideneuvola innostaa ja opastaa helsinkiläisiä kotona olevia vanhempia ja lapsia tekemään ja kokemaan taidetta yhdessä. 3–6-vuotiaat lapset aikuisen kanssa. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. 

19.3. klo 10 Vuotalo, Keramiikkapaja

Värikylpyä 3-24 kk ikäisille vauvoille. Kesto n. 45 min + pesu ja vaatteiden vaihto. Korkeintaan 8 lasta/kerta. Ilmoittautumiset nimilistoilla keramiikkaluokan ulkopuolella Vuotalon 2. krs. samana päivänä paikan päällä. Vapaa pääsy.

19.3. klo 13 Nosturi

Nukketeatteri Niveltämö: Siivetön ystävä. Terhi Tuomikon sooloesitys on suunnattu päiväkoti-ikäisille ja alakoulun 1.-2. luokkalaisille.
Esityksen kantavana teemana on erilaisuuden ymmärtäminen. Liput Show & Brunssi 27 €/ 15 € (alle 12v), Show & Brunssi perhelippu (2+2) 70 €.

26.3. klo 14-16 Gymi Herttoniemi

Gymin pääsiäispolulla pääsee temppuilemaan omaan tahtiin oman aikuisen valvonnassa. Käytössä Gymin telineet, esimerkiksi trampoliinirata, renkaat, tangot, puomit ja puolapuut. Liput 10/20€.

26.3. klo 18.30 Seurasaaren ulkomuseo

Seurasaaren pääsiäiskokot. Seurasaaren Juhlakentälle kokoontuu nykyisin kymmeniä trulleiksi pukeutuneita lapsia kahvipannuineen ja luutineen. Pienempi narrikokko sytytetään ensin ja myöhemmin varsinainen pääsiäiskokko. Lapset voivat esittää runoja ja lauluja tulien roihutessa. Tilaisuuteen kannattaa varustautua vallitsevan säätilan mukaan. Vapaa pääsy. Juhlakentän kioski palvelee tapahtuman ajan ja Juhlakentällä voi grillata omia eväitä.

 

 

 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram