Yksi meidän suosikkiperinteistämme joulun lähestyessä on ollut joulupolulla tallusteleminen. Joulupolkuja löytyy ainakin täällä Helsingissä monenlaisia; on sekä yhtenä päivänä organisoituja ohjelmallisia polkuja että pidempään kestäviä omatoimisia polkuja. Me olemme aiempina vuosina testanneet esimerkiksi Seurasaaren Joulupolun ja Korkeasaaren Tallitontun reitin.

Tänä vuonna olemme jo ehtineet käymään Herttoniemen kartanon mailla Wanhanajan joulupolulla ja tältä retkeltä ovat postauksen kuvat. Kivointa lasten mielestä oli kuulemma joulukoristeiden askartelu ja mokkapalojen syöminen kirpsakassa, joskin aika harmaassa, joulukuisessa ulkoilmassa. Ohjelmassa oli myös esimerkiksi jouluisia musiikkiesityksiä, piirileikkejä ja vanhanajan joulunviettotapojen esittelyä.

Seurasaaren joulupolku järjestetään tänä vuonna sunnuntaina 14. joulukuuta klo 13-17. Tarjolla on koko perheelle kurkistuksia satuun ja vanhanajan jouluun. Reitin varrelta löytyy laulua ja leikkiä, olkisokkelon piiloja sekä tikkupullan paistoa. Saaren joulukuuseen voivat lapset ripustaa kukin itse tekemänsä joulukoristeen. Paikalla on toki myös tonttuja ja joulupukki ja puuroakin on lapsille tarjolla, kunhan muistaa ottaa omat lautaset ja lusikat mukaan. Myös otsa- tai taskulamppu on suositeltava varuste hämärälle polulle.

Mikäli ohjatut joulupolut eivät tänä vuonna satu osumaan omiin aikatauluihin, voi oman joulupolun järjestää helposti itsekin. Tonttulakit päähän, iloista joulumieltä, evästä reppuun ja mars metsäpolulle :) Niin, ja tänä lumettomana aikana kannattaa myös se taskulamppu pitää matkassa mukana...

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla