Avaruusalukset ja pikkulegot - tällä yhdistelmällä ei voi mennä vikaan, ainakaan meidän kolmevuotiaan poikamme mielestä. Helsingin Observatoriossa on 19. kesäkuuta asti esillä pienoisnäyttely Avaruus Lego-maailmassa, jossa kävimme muutama viikko sitten. Mukaan retkelle pääsi kolmevuotiaan lisäksi vauvaikäinen pikkusisko sekä vierailulla sopivasti ollut äitini. 

Helsingin Observatorio on hieno, vanha rakennus eteläisessä Helsingissä, Tähtitorninmäellä. Perille päästyämme meitä oli vastassa niin monet portaat, että hetken mietimme, kaatuuko koko reissu vauvan ja vaunujen kanssa tähän. Aikamme esteetöntä sisäänkäyntiä omatoimisesti metsästettyämme, kipitin portaat ylös Observatorion lipunmyyntiin kysymään, onko vierailu vaunujen kanssa mahdollinen. Reipas nuori mies tuli opastamaan meidät rakennuksen takapuolella sijaitsevalle esteettömälle sisäänkäynnille. Takaportti ei aukea ilman henkilökunnan apua, eli rattaiden kanssa kulku edellyttää joko käyntiä tai soittoa lipunmyyntiin.


Observatorion sisäänpääsymaksu on aikuisilta 6 euroa, yli 7-vuotiailta lapsilta 2 euroa ja tätä nuoremmat pääsevät sisään ilmaiseksi. Näyttelyt ovat avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 12-16. Torstaisin on pidennetty aukioloaika klo 20 saakka. Periaatteessa näyttelytilat pääsisi luultavasti kiertämään myös lastenrattaiden kanssa, mutta itse koin helpommaksi siirtää vauvan kantoliinaan ja jättää vaunut parkkiin. 


Observatorion aurinkokunnan ja maailmankaikkeuden rakenteesta, tähtitieteen ilmiöistä ja Suomen tähtitieteen historiasta kertovat näyttelyt tuli tällä porukalla kierrettyä melko sutjakkaasti läpi. Viimeisestä huoneesta löytyi visiittimme pääkohde, Lego-näyttely. Legoista rakennetut alukset jaksoivat viihdyttää kolmevuotiasta ja muita näyttelyssä samaan aikaan vierailulla olleita lapsia pitkään. Yhden samanikäisen kaverin kanssa käytiin jo syvällisiä keskusteluja siitä, mitä aluksia kumpikin seuraavaksi toivoo syntymäpäivä- tai joululahjaksi :). Suosittelen piipahtamaan Helsingin Observatoriossa tänä keväänä, erityisesti jos seuralaiseksi löytyy legoista innostunut pikkutyttö tai -poika.

Helsingin Observatorio / Kopernikuksentie 1 / Näyttelyt avoinna ti-ke 12-16, to 12-20, pe-su 12-16 

  

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla