Testiryhmä: kaksi aikuista ja kaksi lasta (1,5v ja 4v)

Joululoman viimeisille päiville piti keksiä vielä jotain erilaista ja mieleenpainuvaa tekemistä ja niinpä laitoimme auton nokan kohti Espoota ja näyttelykeskus WeeGee:tä. Näyttelykeskuksesta löytyy monia näyttelyitä ja museoita ja me menimme katsomaan niistä Suomen Lelumuseon näyttelyä. Se koostuu eri vuosikymmenten leluista ja leikeistä. Museo järjestää lisäksi erilaisia työpajoja kaikenikäisille lapsille, mutta näin ensikertalaisina me tutustuimme ainoastaan näyttelyyn.

Testiryhmän isompi lapsi oli kovin innoissaan jo näyttelykeskukseen vievistä ovista, mitkä aukesivat itekseen ja taapero innostui viimeistään näistä aulasta löytyneistä Eero Aarnion Puppy-koirista. Jo ensivaikutelma paikasta oli siis ainakin varsin positiivinen

Näyttelykeskus on todella suuri ja käytävät leveitä, eli lasten ja rattaiden kanssa liikkuminen on helppoa. Positiivista oli huomata myös, että lastenhoitohuoneita löytyi jokaisesta kerroksesta - ja yksi jopa ihan lelumuseon vierestä.

Lainarattaitakin olisi ollut saatavilla, mutta meillä oli omat mukana. Mitkä toisaalta olisi ihan hyvin voinut jättää myös autoon odottamaan, koska lelumuseo oli sen verran kompaktin kokoinen, että taaperokin jaksoi hyvin kävellä koko näyttelyn läpi itsekin ja vielä useampaan kertaan!

Hauskana lisänä näyttelyssä oli myös muutamat aktiviteetit lapsille. Heti oven pielestä sai laittaa minisukset jalkaan ja repun selkään, joiden kanssa pystyi sitten lähteä kiertämään latua, joka vei koko näyttelyn läpi.

Lelumuseossa oli jos jonkinmoista lelua! Lapsille oli kiva näyttää millaisilla leluilla isovanhemmat ja vanhemmat ovat leikkineet ja toki joukosta löytyi myös tuttuja leluja lapsillekin.

Hiihdon lisäksi museosta löytyi lapsille muutakin puuhasteltavaa. Oli junarata, missä sai painaa itse junan liikkeelle. Oli keppihevosia, joilla sai ratsastaa. Oli liukumäki, johon saivat muuten mennä vanhemmatkin. Ja kaikkea muuta!

Kuten jo mainittu, yksi lastenhoitohuone löytyi aivan lelumuseon vierestä. Ja se olikin hieno viidakkowc! Isompi lapsi viihtyi hyvin seiniä tutkien samalla kun taaperon vaippaa vaihdettiin!

Lopuksi nautittiin vielä herkulliset teet näyttelykeskuksen kahviossa!

Näyttelykeskus WeeGee on avoinna ti, to, pe 11-18, ke 11-20, la-su 11-17. Pääsylippu kustantaa 12? ja alle 18v pääsevät ilmaiseksi. Tai jos tekee kuten me ja menee keskiviikkona klo 18 jälkeen, pääsee näyttelyyn ilmaiseksi. Ajo-ohjeet löytyvät täältä.

Käynti lelumuseossa oli kyllä koko testiryhmälle varsin mieleinen. Ja tuntui, että aikaa olisi saanut kulumaan vaikka kuinka paljon, joten tänne on ihan pakko mennä vielä uudestaankin! Ja toki täytyy mennä katsomaan myös muut näyttelykeskuksesta löytyvät näyttelyt!

Lasten matkassa suosittelee!

Lompakkoystävällisyys: ♥ ♥ ♥ ♥ 
Lasten kanssa liikkuminen: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat