Sähköpostilaatikossa odotti  kutsu uuden lastenvaateliikkeen avajaisiin. Minulla oli vapaa iltapäivä ja tilaisuus vaikutti houkuttelevalta, lapsillekin oli luvassa ohjelmaa. Arvoin kuitenkin lähtemistä pitkään. Mukaan olisi otettava koko klaani, eli kolme alle kouluikäistä naperoa ja ulkona riehui joulukuinen talvimyrsky. Matka vesisateisen kaupungin läpi kuitenkin kannatti, niin lämmin tunnelma Korkeavuorenkadun Mini at Tikau -myymälässä meitä oli vastassa.

Sisustusliike Tikau on tunnettu etenkin kauniista matoistaan. Tuotteet valmistetaan Intian maaseudulla käsityönä. Tikaun perustaja Taina Snellman kertoi, että ajatus Tikausta syntyi hänen tehdessään tutkimusta suurelle vaateketjulle kehitysmaiden työoloista. Yksi ongelmista on, että tekstiilitehtaat näissä maissa sijaitsevat yleensä isoissa kaupungeissa. Tikaun pyrkimyksenä on tarjota myös maaseudun asukkaille mahdollisuus kohtuullisen palkkatason takaavaan työskentelyyn sekä ammattitaidon kehittämiseen ja käsityöperinteen vaalimiseen. 

Tikaun tiloissa avattu Mini at Tikau tarjoaa perheen pienimmille eettisesti valmistettuja lastenvaatteita, -sisustustuotteita ja leluja. Liikkeen konseptiin kuuluu, että tuotteet ovat paitsi eettisesti tuotettuja, myös laadukkaita ja malliltaan ajattoman klassisia. Tuotteet myymälään tulevat eri valmistajilta mm. Euroopasta, Boliviasta ja Nepalista. Tikaun omaa tuotantoa ovat matot ja lasten matkatyynyt. Suurin osa tuotemerkeistä on Suomessa saatavilla ainoastaan Mini at Tikausta. 

Liike on todella suloinen kuin mikä! Rekeillä roikkuu söpöjä neulenuttuja, pehmoisia mekkoja ja kauniita sisustustekstiilejä. Hyllyillä on ihania pehmoleluja ja minikokoisia tossuja. Vaaleat värit ja laadukkaat materiaalit ovat juuri sellaisia, mitä pienelle vauvalle - ja vähän isommallekin lapselle - pukee mielellään. Vaatteita on saatavilla tällä hetkellä vauvoista noin kolmevuotiaille, mutta alkuvuodesta valikoima laajenee viiteen vuoteen saakka. 

Meidän kolme- ja kuusivuotiaat viihtyivät Mini at Tikaun leikkipaikalla ja joulupukin toivelistaa taiteillen niin hyvin, että jouduin ihan suostuttelemaan heitä jatkamaan matkaa! Näin pienen vauvan äitinä ilahduin myös suuresti, kun kuulin Mini at Tikausta löytyvästä maitobaarista, eli vauvanhoitohuoneesta ja imetystilasta, joka on tarkoitettu paitsi liikkeen asiakkaiden myös muiden pikkulasten kanssa alueella liikkuvien käyttöön. Taina, pienen lapsen äiti itsekin, sanoi, että Tikau haluaa näin omalta osaltaan lisätä lapsimyönteisyyttä ja yhteisöllisyyttä kaupungissa.

Jos etsit laadukasta hyvänmielen joululahjaa tutulle pikkuiselle tai muuten vain liikut lähistöllä, suosittelen lämpimästi piipahtamaan Mini at Tikaussa.  

MINI AT TIKAU/TIKAU / Korkeavuorenkatu 9 / Avoinna ma - pe 11 - 18, la 11 - 16

Kommentit (2)

Joukolatar
Liittynyt5.6.2014

Harmittaa, että en ehtinyt pressipäivänä vierailemaan Mini at Tikaussa. Näyttää kyllä niin suloiselta myymälältä, että pitää ehdottomasti käydä vierailemassa. Kivoja kuvia!

Lasten matkassa
Liittynyt18.3.2013

Kiitos kommentista! Oli kyllä aivan ihana kauppa! Ja niin hieno juttu, että näitä tuotteita voi ostaa hyvällä omatunnolla.

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram