Testiryhmä: 1 aikuinen, 2 lasta (7 kk, 3 v.)

Hiljattain mittavan laajennusremontin läpikäynyt Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalo on melkeinpä nähtävyys sinänsä. Testasimme, miten shoppailureissu legendaarisella Stockalla sujuu lasten kanssa.

Koska olimme liikkeellä jouluostosaikaan, aloitimme retken ihastelemalla Stockmannin jouluikkunaa. Vuosi vuodelta enemmän liikkuvia osasia sisältävä jouluikkuna ihastuttaa kaikenikäisiä.

Rattaiden kanssa liikkuva törmää ensimmäiseen haasteeseen Stockmannin ovilla. Liukuovia ei ole, mutta onneksi asiakkaita on yleensä sen verran, että joku ystävällisesti pitää ovia auki. Toinen haaste lastenvaunujen kanssa kulkevalle liittyy hisseihin. Tavaratalossa on kahdeksan kerrosta ja lisäksi epämääräisiä "puolikkaita" kerroksia 2A, -1A jne. Jostain ihmeellisestä syystä Stockmannin asiakkaiden käytöstavat tuntuvat mystisesti unohtuvan hissejä käytettäessä. Jos mukana on lastenvaunut, kannattaa siis taktikoida hieman ja välttää päähissejä etenkin ykköskerroksesta ylöspäin mentäessä. Pienemmillä hisseillä joutuu ehkä odottelemaan, mutta ainakin siellä jonotusjärjestys on selvä, eikä hissipaikasta joudu taistelemaan kyynärpäätaktiikkaa käyttäen.

Stockmannin siistit ja käytännölliset lastenhoitotilat sijaitsevat kuudennessa kerroksessa. Vauvan voi syöttää design-keinutuolissa samalla Helsingin keskustamaisemaa katsellen, ihan kiva. Plussaa myös siitä, että lastenhoitohuoneen yhteydessä oleva vessa on niin iso, että sinne saa kärrättyä tarvittaessa tuplarattaat. Normikokoisen vessanpöntön lisäksi löytyy lapsille pikkupönttö, potta ja koroke.

Lastenhoitotilojen yhteydessä sijaitsee lapsiparkki, jonne 3-6 -vuotiaan lapsen voi jättää max 1,5 tunniksi lastenhoitajan huomaan. 3-vuotias halusi oma-aloitteisesti testata lapsiparkkia ja viihtyi siellä leluvalikoiman parissa kolme varttia oikein hyvin. Lapsiparkin hinta on 5 euroa, Stockmannin kanta-asiakkaille palvelu on maksuton.

Lasten matkassa suosittelee!

Lompakkoystävällisyys: ♥ ♥   
Lasten kanssa liikkuminen: ♥ ♥ ♥ ♥ 
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥ ♥ ♥ 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat