Aloitimme kesän perinteikkäästi jo toisena vuonna peräkkäin yhteisellä lomareissulla ystävien kanssa. Viime vuonna kävimme Lappeenrannassa, nyt vuorossa oli hieman lyhyemmän ajomatkan päässä Helsingistä sijaitseva urheilullisen perheen unelmakohde, Vierumäki. Majoituksen tarjosi tällä kertaa vanhempien siviilityöpaikka. Mahduimme koko konkkaronkka yöpymään mukavasti tilavassa mökissä. Majoitusvaihtoehtoja noin muutenhan Vierumäeltä löytyy moneen lähtöön mökkimajoituksesta hotelliin, joten lähes jokaiselle reissukokoonpanolle ja lomabudjetille järjestyy varmasti sopiva majapaikka.

Vierumäellä riittäisi tekemistä pidemmällekin lomalle. Meillä oli aikaa vain kaksi päivää ja lasten ehdoilla kun mentiin, emme halunneet tupata viikonloppuamme liian täyteen. Päätarkoituksena oli kuitenkin rento yhdessäolo. Lauantain ohjelmaan sisältyi leikkipuistoilua, vesipyssysotaa, kavereiden kanssa juoksemista sisällä ja ulkona, saunomista, herkuttelua ja illan kruunasi hohtokeilaaminen.

Hämärä keilasali jännittävine valoineen sai lapset heti fiiliksiin. Porukan isoimmat lapset pääsivät touhusta jyvälle nopeasti ja laskivat innoissaan pisteitä. Eskarilainen on käynyt keilaradalla aikaisemminkin ja oli jo ihan konkari touhussa. Kolmevuotiaita kuopuksiakaan eivät viisi numeroa liian isot keilakengät tai painavat keilapallot pidätelleet, vaan radalla nähtiin persoonallisella kahden käden tyylillä tehtyjä hienoja kaatoja ja sen mukaisia tuuletuksia tietysti myös.

Syömisten suhteen erityisesti meidän äitien toiveena oli päästä valmiiseen pöytään. Niinpä mökkikeittiössä nautittua välipalaa lukuun ottamatta käytimme hyväksemme Vierumäen ravintolatarjontaa. Vaihtoehtoja niin aamiaiselle, lounaalle kuin päivällisellekin on alueella useampia, mutta me päädyimme pariin otteeseen Scandic Vierumäen päärakennuksessa sijaitsevaan Grill à la carte -ravintolaan. Ravintola oli oikein lapsiystävällinen. À la carten puolella oli lapsille oma lasten lista ja buffaravintolan pöytien vierestä löytyi leikkipaikka. Syöttötuoleja oli runsaasti tarjolla ja lastenhoitohuonekin lähietäisyydellä. 

Sunnuntaina seikkailimme yläilmoissa, tästä jännittävästä kohteesta lisää seuraavassa postauksessa :).

Kommentit (1)

Lasten matkassa
Liittynyt18.3.2013
2/1 | 

Me olimme reissussa juurikin alle kouluikäisten lasten kanssa. Aikaa vietettiin niin keilaradalla, leikkipuistossa kuin seikkailupuistossakin. Me koimme ainakin, että tekemistä riitti myös pienemmille. Uimahallin testauskin oli tarkoituksena, mutta se jäi seuraavaan kertaan :) Liikkuville lapsille Vierumäeltä löytyy varmasti tekemistä!

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla