Kesäisellä Kolmårdenin reissullamme yövyimme Scandic-ketjun hotellissa Norrköpingissä. Matkaa Tukholmasta Norrköpingiin oli noin 130 kilometriä ja tie oli leveä ja hyvä ajaa. Matkalla pysähdyttiin tankkaamaan takapenkkiläisiä rennosti Mc Donaldsiin, kun se yllättäen sai eniten kannatusta. Muuten matka sujui hyvin, eikä ollut takapenkkiläisillekään liian pitkä.

Hotellia jouduimme hetken etsimään, vaikka lopulta se sijaitsikin ihan helpossa paikassa, lähes ison tien varrella, osoitteessa Järngatan 17. Karttaa kannattaa siis katsoa hyvissä ajoin, niin välttyy turhilta kilometreiltä. Me yövyimme Norrköpingissä peräti kolme yötä, vaikka näin jälkeen päin ajateltuna, ehkä kaksikin olisi riittänyt.

Hotelli itsessään ei ollut mikään kovinkaan kummoinen, mutta ajoi asiansa. Hotellista löytyy 150 huonetta ja täyttä tuntui heinäkuussa olevan. Hotellin aulassa oli Scandic-hotelleille tyypillinen pieni leikkipaikka ja kesän ajaksi myös kahdesta kokoushuoneesta oli tehty vielä isompi leikkipaikka. Lapset viihtyivät oikein hyvin, välillä videohuoneessa ja välillä askartelemassa tai muuten leikkimässä. Joitain ruotsinkielisiä hoitajatyttöjäkin leikkihuoneessa oli, mutta meillä oli aina toinen vanhemmista lasten kanssa touhuamassa. Hotellista olisi löytynyt myös uima-allas, mutta sen kokeminen meiltä jäi.

Norrköping Nord ei sijaitse aivan keskustassa, mutta ihan kävelymatkan päässä oli ainakin iso lelukauppa sekä ruokakauppa. Ruokakaupasta kävimmekin hankkimassa eväitä retkille ja saimme näin matkailtua hieman pienemmällä budjetilla. Hotellin vastaanoton vierestä, lukollisen oven takaa, löytyi vielä jääkaappi, missä eväitä sai säilyttää. Myös läheinen lelukauppa pelasti meidät monelta kiukulta. Isi kun lupasi järjestää loman viimeisenä päivänä lapsille HipHei-päivän, jolloin he saivat valita lelukaupasta haluamansa lelun (tai melkein saivat... Iso mönkijä ei vain yksinkertaisesti mahtunut autoon...).

Norrköpingin keskusta jäi meiltä kokematta, sillä tarkoitus oli reissata lasten ehdoilla ja jättää shoppailut sitten paluumatkalle Tukholmaan. Reissumme päätarkoitus oli vierailla luonnollisestikin Kolmårdenin eläintarhassa, josta jo kerroimmekin, ja muille päiville oli tarkoitus sitten keksiä jotain muuta puuhaa. Niistä lisää myöhemmin.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram