Törmäsin jokin aika sitten ainakin englanninkielisissä leikkikouluissa käytössä olevaan hauskaan "opetusvälineeseen", joka on helposti sovellettavissa myös kotikäyttöön. Nämä puuhakansiot (englanniksi file folder games) voi hyvin askarrella itse, ne eivät maksa juuri mitään ja sisältöä voi varioida lähes loputtomiin lapsen iän ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Askartelimme esikoisen kanssa puuhakansiot lentomatkojen viihdykkeeksi ystäväperheen lapsille ja samanlaiset ajattelin tehdä omillekin naperoille pian edessä häämöttävää etelän reissua silmällä pitäen.

Puuhakansiota varten tarvitset:

  • A4-kokoisen pahvisen kuminauhakansion,
  • toimivan printterin (tai taiteellista lahjakkuutta)
  • sakset ja liimaa
  • kontaktimuovia (tai laminointikoneen)

Ideoita ja jopa valmiita pohjia puuhakansioihin on netti pullollaan. Tässä on esimerkiksi pari kivaa sivustoa, joilta voi tulostaa kansioon sopivia pelejä omaan käyttöön ilmaiseksi:

Me kokosimme ystäville paloautoaiheisen kansion, jossa oli mm. muistipelikortteja, paperinukke ja erilaisia palomieskuvituksella varustettuja tehtäviä. Osa tehtäväpapereista päällystettiin kontaktimuovilla ja mukaan pakettiin liitettiin vielä poispyyhittävä tussi, joten samoja puuhia voi tehdä uudelleen ja uudelleen. Toiseen kansioon valittiin valmis jäätelökioskipeli, jonka ideana oli opettaa jäätelöpallojen avulla lapselle värejä. Kohta 3-vuotiaasta tämä olikin kuulemma ollut kivaa puuhaa.

Niin ja kun nyt kerran pääsimme vauhtiin, niin kansioihin laitettiin myös Oktonautti-faneille sopivia värityskuvia ja tehtäviä (näitä voi printata esim. täältä), pikkuneidille prinsessa-paperinukkeja ja lentomatkaa varten lentokonebingokortit. Tulipa samalla todettua, että melkoinen aarreaitta tuo netti on ja luulen, että tässäkin perheessä monta sadepäivää saadaan jatkossa pelastettua antamalla lapsukaisille nippu vaikkapa lempitv-ohjelman hahmoihin liittyviä tehtäviä, värityskuvia ja askartelujuttuja.

P.S. Muutama kuva puuhakansioista testaajaryhmän käsittelyssä löytyy aikaisemmasta postauksesta täältä.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram