Olen leiponut Runebergin torttuja vuosikausia yläasteen kotitalousopettajani ohjeella. Viimeisen muuton yhteydessä luottoreseptini valitettavasti hukkui ja olen sen jälkeen yrittänyt muistella, mitä taikinaan oikein laitettiin ja metsästänyt vastaavia ohjeita. Tämä ohje on oma muunnelmani. Tortuista tulee muffinssimaisia, meheviä, aika makeita ja hyvin lapsillekin maistuvia :)

Runebergin tortut (12 kpl)

Taikina

150 g voita tai margariinia

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

1,75 dl vehnäjauhoja

0,5 dl hasselpähkinärouhetta

1 dl piparkakun murusia

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl kermaa

Päälle

vadelmahilloa

tomusokeria + vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon jauhoseos ja lopuksi kerma. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paina jokaisen tortun keskelle kolo ja laita siihen nokare vadelmahilloa. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kun tortut ovat jäähtyneet, koristele ne tomusokeririnkulalla ja vadelmahillolla. 


Hyvää Runebergin päivää!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram