Sederholmin talossa sijainnut ihana, lapsille suunnattu museo, Lasten kaupunki, suljettiin tänä keväänä pitkän remontin ajaksi. Keskustakirjastoa - oletettavasti hulppeine lastenosastoineen - saamme vielä tovin odotella. Ihan ytimessä ei ole sisätiloilla varustettua leikkipuistoakaan. Helsingin keskustassa onkin ollut selvästi tilausta sellaiselle paikalle, jossa voisi piipahtaa pikkuväen kanssa muiden asioiden lomassa tai tulla viihtymään ihan ajan kanssa. Paikalle, joka olisi ilmainen ja avoinna niin arkisin kuin viikonloppuisinkin. Paikalle, jossa lapset saisivat olla lapsia, toisin sanoen leikkiä ja touhuta, koskea ja kokeilla. Eikä sekään olisi pahitteeksi, jos paikassa olisi aikuisillekin jotain kiinnostavaa tai vaikkapa mukava sohva, johon voisi hetkeksi rennosti istahtaa.

Tätä keskustan lapsi- ja lompakkoystävällisten paikkojen tyhjiötä täydentää tänä talvena mukavasti Helsingin kaupungintalon Virka-galleriaan reilu viikko sitten avattu Tarinoiden Puisto -näyttely. Tai no, näyttely on vähän turhan väritön ilmaisu Pro lastenkirjallisuus - Pro barnlitteraturen ry:n organisoimalle elämykselliselle lastenkirjallisuustapahtumalle. Tarinoiden Puistossa on nimittäin tapahtumia, tekemistä ja koettavaa huomattavasti keskimääräistä näyttelyä enemmän. 

Me kävimme viikonloppuna kahden perheen voimin katsastamassa Tarinoiden Puiston tarjonnan. Esteetön sisäänkäynti Virka-galleriaan on kaupungintalon Kauppatorin puoleisista ovista. Näyttely on avoinna Virka-gallerian aukioloaikoina 1.2.2015 saakka ja sinne, samoin kuin näyttelyn oheistapahtumiinkin, on ilmainen sisäänpääsy.

Reipas testiryhmämme sukelsi innolla tarinoiden maailmaan. Muumi-kirjoista tuttu mörkö ei pelottanut ja pehmoisten hattivattien luola oli suorastaan suloinen. Helmet-kirjastojen vinkkikioskista haettiin lukuvinkkejä seuraaville kirjastoreissuille. Piipahdettiin maailman pienimmäksi mainostetussa kulttuuritalossa ja rakenneltiin pahvista palapeliä. Lopuksi oli kiva napata kirja kainaloon, ottaa kaveri seuraksi ja uppoutua puumajan pehmeiden tyynyjen sylissä satujen maailmaan.

Kaikkialla näyttelytilassa on esillä kuvituksia lastenkirjoista. Näyttelyssä on mukana lähes 40 nykykuvittajaa ja lisäksi muutamia klassikkokuvittajia. Tarinoiden Puistossa järjestetään viikoittain erilaisia tapahtumia ja työpajoja. Suurin osa näistä on suunnattu päiväkoti- ja koululaisryhmille ja lapsiperheille. Jonkin verran on myös ammattikasvattajille ja vanhemmille suunnattua ohjelmaa.

Suosittelemme lämpimästi retkeä Tarinoiden Puistoon. Samalla pääsee kurkkaamaan, miltä näyttää kaupungintalon sisällä, jos ei rakennuksessa ole tullut aikaisemmin asioitua.

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram