Testiryhmä: kaksi aikuista, neljä lasta (9kk-4v)

Testiryhmä teki  viikon kulttuuriin tutustumisensa Helsingin kaupungin museoihin kuuluvassa Ratikkamuseossa. Helsingin kaupungilla on kaikkiaan seitsemän museota, ja kaikkiin on aina vapaa pääsy. Ratikkamuseo sijaitsee Kulttuuritehdas Korjaamolla, osoitteessa Töölönkatu 51 A.

Ratikkamuseoon mentiin tietenkin asiaan kuuluvasti raitiovaunulla ja pienen kävelyn jälkeen löytyivät oikeat ovetkin, joista pääsi sisälle. Sisällä oli iso aula, missä oli helppo riisua ulkovaatteet pois, sekä wc-tilat, joista löytyi myös hoitopöytä ja potta perheen pienimmille.

Esitepöydältä nappasimme matkaan muistoksi tarra-arkit ja pääsivätpä lapset leimaamaan omat pahviset ratikkalippunsakin lukulaitteessa. Aikuisille tämä oli tietenkin nostalgista :)

Pientä väkeä kiinnosti eniten museossa olleet kolme raitiovaunua, eri vuosikymmeniltä. Vaunuihin pääsi myös sisälle istumaan ja testamaan penkkejä.

Yhdessä raitiovaunussa pääsi istumaan myös kuskin paikalle ja sekös oli leikki-ikäisistä pojista mielekästä. Mielikuvitus lensi kun asiakkaita otettiin kyytiin pysäkiltä, ovia avattiin ja lippuja leimattiin.

Tällä hetkellä museon ainut miinuspuoli oli sen kahvilan puuttuminen. Puitteet (ja varsinkin tuolit) olisivat hienot, mutta kahvila on poissa käytöstä ainakin toistaiseksi. Harmiksemme myös viereisen rakennuksen Korjaamon lounas jäi tällä kertaa testaamatta, kun myöhästyimme viisi minuuttia... No läheisen Hesburgerin hampurilainenkin maistui ja päästiin lähtemään kotimatkalle.

Tälläiset museovierailut ovat kyllä mieleisiä tylsien päivien varalle. Nähtävää ja koettavaa ilmaisella sisäänpääsyllä niin kyllä kelpaa!

Lasten matkassa suosittelee!

Lompakkoystävällisyys: ♥ ♥ ♥  
Lasten kanssa liikkuminen:    ♥ 
Lapsimyönteinen ilmapiiri: ♥ ♥   

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat