Tänä syksynä olemme saaneet nauttia monista aurinkoisista ja ihanista syyspäivistä. Sadepäivän postaukset saavat odottaa vielä julkaisuaan. Me lähdimme eräänä tällaisena ihanana, joskin kirpeänä, syyspäivänä nauttimaan Suomen luonnosta ja suuntasimme auton nokan kohti Vuosaaressa sijaitsevaa Uutelaa.

Uutela on Helsingin kaupungin Rakennusviraston ylläpitämä ulkoilualue. Maisemat meren rannalla Uutelassa ovat vertaansa vailla. Retkiryhmä pysähtyi matkan varrella monta kertaa ihailemaan meren pinnasta heijastuvia auringon säteitä ja muita maisemia. Lasten kanssa liikkuessa edetty kilometrimäärä ei ollut retkessä pääasia, vaan tarkoitus oli saada keuhkot täyteen raikasta ulkoilmaa ja nauttia olosta.

Me liikuimme Uutelassa neljän aikuisen ja kahden lapsen voimin. Tällä tavoin pääsimme välillä etenemään myös hieman hankalampaa maastoa, kun kantajia riitti. Meillä oli nimittäin matkassa myös kevyet rattaat, mutta niidenkin kanssa pääsimme jopa kallioille asti.

Aurinkoiselle kalliolle levitimme viltin ja aloimme nauttia matkaan pakattuja eväitä. Tällaiset, pienetkin, eväsretket ovat lapsille kovasti mieleen. Lämmin kaakao ja voileivät maistuvat niin paljon paremmille eväsretkellä kuin kotona ruokapöydän ääressä.

Paluumatkalla jäimme vielä hetkeksi leikkimään Aurinkolahden rannalta löytyvälle pienelle leikkipaikalle. Aidattu alue on juuri sopiva taaperoille, isommat leikki-ikäiset olisivat kaivanneet jotain hieman vaativampaa aktiviteettia.

Nauttikaa tekin Suomen vaihtuvista vuodenajoista sekä ihanasta luonnosta ja retkeilkää!

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Instagram