Kävimme The Tall Ships Races -tapahtumassa ihastelemassa merirosvolaivoja, kuten kolmevuotias asian ilmaisi. Kieltämättä tunnelma Helsingin Hietalahdessa oli kuin seikkailujen satukirjasta, kun komeat alukset korkealle kohoavine mastoineen ja liehuvine viireineen täyttivät satama-alueen.

Lapsi tykkäsi, ainoastaan se harmitti hiukan, että purjelaivoihin ei päässyt sisälle tutustumaan. Tämäkin harmitus onneksi unohtui nopeasti, kun Nosturin edestä löytyi Finnpilot-luotsivene, johon sai kiivetä sisälle. Tarjolla oli veneen esittelyn lisäksi tietoutta luotsin ammatista. 

Nosturin luona oli luotsiveneen ohella etenkin nuorisolle suunnattua ohjelmaa. Paikalla oli kirjastoauto ja Nuorisoasiainkeskuksen teltta. Varsinainen lasten oma ohjelma-alue löytyi läheisestä Koffin puistosta. Siellä sai osallistua viirinauhan lippujen koristeluun tai maalauttaa itselleen vaikkapa ankkuri-aiheisen kasvomaalauksen. Ohjelmalavalla on vaihtelevia esityksiä lasten makuun nukketeatterista sirkustemppuihin.

Purjelaivat ovat Helsingissä tämän viikon lauantaihin saakka. Tapahtuma ohjelmineen on maksuton. Käteistä kannattaa varata mukaan, jos haluaa ostaa kojuista vaikkapa lakua, vohveleita tai muuta syötävää.

Muistutellaan samalla, että keräämme edelleen lapsille ja lapsiperheille sopivia tapahtumia tapahtumakalenteriimme. Sieltä kannattaa käydä kurkkimassa menovinkkejä esimerkiksi pääkaupunkiseudulla vietettäville kesälomapäiville :) 

Kommentit (0)

Kommentit julkaistaan hyväksynnän jälkeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa 

Reissuja, retkiä, touhua ja tekemistä: viisi helsinkiläistä juniorikaverusta testaa ravintoloiden, retkikohteiden ja tapahtumien lapsiystävällisyyttä. Havaintoja kirjaavat ylös kaksi äitiä.

Tapahtumakalenteri

Seuraa somessa
Facebook
Instagram
Twitter

Ota yhteys bloggareihin
lastenmatkassa(at)gmail.com

Kiinnostaako sinua kaupallinen yhteistyö tämän blogin kanssa? Ota yhteyttä Sanoma Lifestylen mediamyyntiin!

Teemat

Hae blogista

Blogiarkisto

2015
2014
2013

Kategoriat

Sisältö jatkuu mainoksen alla